cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako izbrati pravo vrtno pohištvo?

Deli na:
Kako izbrati pravo vrtno pohištvo?

Izbira pravega vrtnega pohištva je ključnega pomena za ustvarjanje udobnega in funkcionalnega zunanjega bivalnega prostora.

Če iščete idealno mizo za družinska kosila na prostem, udobne stole za lenarjenje in branje knjige ali ležalnik za nastavljanje sončnim žarkom, pravilna izbira vrtnega pohištva lahko vašo teraso preobrazi v vaš najljubši kotiček doma. Preberite, kako izbrati vrtno pohištvo, ki bo zadovoljilo vaše potrebe in se ujemalo z vašim življenjskim slogom.

Vrtna miza je najpomembnejši kos pohištva na terasi

Vrtne mize so središče zunanjega prostora, za katerimi se redno zbirajo družina in prijatelji. Vrtna jedilna garnitura naj sovpada z razpoložljivostjo vašega prostora, razmislite pa tudi o številu gostov, ki jih običajno gostite. Za manjše trase so idealne zložljive ali raztegljive vrtne mize, ki jih lahko po potrebi prilagodite. Dizajn vrtne mize izberite glede na vaše potrebe in preference, nekateri prisegajo na okrogle, drugi na ovalne, tretji na kvadratne vrtne mize. Nekateri imajo radi lesene z letvicami, drugi prisegajo na umetne materiale s polno površino, ki so tudi enostavnejše za vzdrževanje.

Ergonomski stoli za udobno sedenje

Udobni vrtni stoli so bistveni za uživanje v vašem zunanjem prostoru. Pri izbiri vrtnih stolov imejte v mislih različne aktivnosti, ki jih boste opravljali na njih, na primer prehranjevanje, branje knjige, klepetanje, delo na računalniku ... Vsemu temu bodo ustrezali vrtni stoli z nekoliko širšim sediščem, ergonomskim naslonom in nasloni za roke. Za dodatno udobje poskrbite z dodatnimi blazinami. Če ste omejeni s prostorom, izberite lahke vrtne stole in predvsem takšne, ki se ujemajo z vrtno mizo ter ustvarjajo harmonično okolje.

Vrtni ležalniki in zunanje garniture za sprostitev

Vrtni ležalniki so nepogrešljiv kos pohištva vsake terase. Nudijo različne načine uporabe, bodisi jih uporabite za poležavanje, za pol-ležeč položaj ob branju knjige ali pa kot dodatno sedišče. Pri njegovi izbiri upoštevajte trdnost in stabilnost, pa tudi možnost prilagajanja naklona hrbtišča. Ker gre za kos pohištva, ki je skoraj najbolj izpostavljen soncu, izberite materiale, ki so odporni na vreme in UV sevanje. Za dodatno razkošje izberite vrtne ležalnike z mehkimi blazinami ali dodajte vodoodporne blazine, še posebej, če bodo vrtni ležalniki postavljeni ob bazen.

Najprimernejši materiali za vrtno pohištvo

Izbira pravih materialov za vrtno pohištvo in ustrezno skrb zanje sta ključna za zagotavljanje dolgotrajne uporabe in ohranjanje lepega videza. Različni materiali zahtevajo različne načine. Klasična izbira za vrtno pohištvo je les, ki je znan po svoji trpežnosti in toplini. Najpogostejše vrste lesa za so tikovina, evkaliptus in cedra, ki so znani po svoji odpornosti na vremenske vplive in škodljivce. Priljubljeni materiali so tudi aluminij, jeklo in železo. Aluminij je lahek in odporen na rjavenje, medtem ko je železo izjemno trpežno. Poliratan, plastika in sintetične tkanine so priljubljene zaradi svoje vzdržljivosti, raznolikosti oblik in enostavnega vzdrževanja, odporni pa so tudi na vremenske vplive, UV sevanje in vlago.

Skrb za vrtno pohištvo, da vam bo služilo še veliko sezon

Ne glede na vrsto materiala, ki ga izberete za svoje vrtno pohištvo, je ključnega pomena, da zanj skrbite. Redno vzdrževanje ne samo da podaljša njegovo življenjsko dobo, ampak tudi ohranja njihov privlačen videz. Med osnovnimi ukrepi za vzdrževanje je zaščita pred soncem, bodisi s senčniki ali zaščitnimi premazi. Na mizi uporabljajte podstavke, izogibajte se uporabi agresivnih čistil, v zimskem času pa vrtno pohištvo spravite v zaprt prostor ali pa ga zaščitite z ustreznimi prevlekami.