krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Deli na:
Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Foto: Bobo

V angleščini lahko objavljam samo še v treh spletnih medijih, in sicer v The Independent, Russia Today in The Philosophical Salon, je potožil najbolj znani slovenski filozof Slavoj Žižek.

»Dnevi, ko sem lahko objavljal komentarje v The Guardianu in včasih tudi v The New York Timesu, so že zdavnaj minili,« je v The Philosophical Salon (to je spletna stran ameriške revije Los Angeles Review Books) zapisal slovenski filozof.

Zakaj Žižek jezi »radikalno levico«

Kot razloge, da ne more več objavljati v zgoraj omenjenih medijih, je Žižek navedel nestrinjanje »radikalne levice« z njegovimi stališči do politične korektnosti, LGBT gibanja in odnosa levice do beguncev.

Svoje težave pri objavljanju komentarjev je Žižek predstavil v polemiki s kanadskim profesorjem psihologije Jordanom B. Petersonom. Na Žižkova stališča o Petersonu, ki so bila objavljena v britanskem The Independentu, se je namreč slednji javno odzval in na twitterju Žižka pozval na javno debato.

Bo soočenje Žižek-Peterson oktobra v New Yorku?

Petersonovo ponudbo je na twitterju sprejel uporabnik twitter računa @SlawojTweezek. A kot pravi Žižek, to ni njegov račun, ampak za njim stoji anonimni uporabnik, ki se pretvarja, da je Žižek.

A tudi pravi Žižek sprejema Petersonovo ponudbo za debato. »Če res želite soočenje z menoj, sem se ga pripravljen udeležiti, in sicer med mojim naslednjih obiskom New Yorka prihodnji oktober,« je svoj članek v The Philosophical Salon končal Žižek.