cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prijeli islamske skrajneže, ki so želeli sejati teror v Parizu

Deli na:
Prijeli islamske skrajneže, ki so želeli sejati teror v Parizu

Foto: Getty Images

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je potrdil, da so danes na območju Pariza prijeli štiri domnevne džihadiste, med katerimi naj bi eden načrtoval "nasilna dejanja". Francoska televizija TF1 je pred tem poročala, da naj bi aretirani načrtovali teroristične napade v Parizu.

"Prejeli smo informacije o osebi, ki bi lahko izvedla nasilna dejanja v Franciji," je pojasnil Cazeneuve na francoski televiziji. "Tako so ga davi prijeli skupaj s tremi bližnjimi osebami in sedaj preverjajo zadeve," je pojasnil ter pozval "k previdnosti glede poročil, ki krožijo, da naj bi obstajala nevarnost skorajšnjega napada," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Policijski viri so po navedbah AFP pred tem potrdili aretacijo treh moških in ženske, ki so jih obveščevalne službe nadzirali zaradi suma "morebitnega načrta za napad", a poudarili, da grožnja ni bila potrjena.

Francoska televizija TF1 je pred tem poročala, da je protiteroristična policija davi v Parizu in severnem predmestju Seine-Saint Denis aretirala štiri skrajne islamiste, ki naj bi načrtovali teroristične napade v središču Pariza.

Francoski policisti so aretirali 28-letnega Francoza Youssefa E., ki so ga že leta 2014 obsodili na pet let zapora, a so ga oktobra lani izpustili na prostost. 29. februarja letos so mu odredili hišni pripor. Prvič so ga aretirali leta 2012, ko so ga skupaj z dvema sodelavcema prijeli na letališču v Saint-Etiennu, od koder so želeli odpotovati v Sirijo.

Davi so prijeli še njegovo partnerko ter brata turškega porekla Aytaca in Ercana B., ki sta prav tako francoska državljana.

V preiskavah, ki so jih izvedli zjutraj, so po poročanju TF1 zasegli neizstreljene naboje za kalašnikovko, opozorilno pištolo in računalniško opremo.