sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama podprl Clintonovo in izrazil dvom v početje šefa FBI

Deli na:
Obama podprl Clintonovo in izrazil dvom v početje šefa FBI

Foto: Getty Images

Predsednik ZDA Barack Obama je v intervjuju za spletni medij NowThis podvomil v modrost odločitve direktorja FBI Jamesa Comeyja, da 11 dni pred volitvami obvesti kongresne voditelje o nadaljevanju preiskave elektronske pošte Hillary Clinton in obenem izrazil popolno zaupanje v demokratsko predsedniško kandidatko.

Obama je zagotovil, da je Clintonova vedno najprej skrbela za interese Američanov in Amerike, ter menil, da natolcevanja niso bila nikoli norma pri preiskavah. Comey je v petek kongresnike obvestil, da je FBI odkril računalnik z elektronsko pošto, ki bi bila lahko povezana s preiskavo uporabe zasebnega strežnika elektronske pošte Clintonove.

"Z nepopolnimi informacijami ne delam. Ne delamo z anonimnimi informacijami. Delamo na podlagi konkretnih odločitev," je dejal Obama in zatrdil, da si je zelo prizadeval, da ne vzbudi vtisa vpletanja v neodvisne procese, ki so potrebni za takšne odločitve. Obama je dejal, da je Comeyjeva poteza postala politično sporna.

Obama je spomnil, da je FBI julija po letu dni preiskave sklenil, da je Clintonova naredila nekaj napak, vendar nič takšnega, za kar bi jo lahko sodno preganjali. "Clintonova je v 30 letih političnega delovanja dobila številne udarce in ljudje o njej govorijo nore stvari. Ko naredi napako, potem to eksplodira kot norost."

"Želim, da se vsi zavedate, da bo Hillary Clinton odlična predsednica in je ne bi podpiral, če ne bi imel popolnega zaupanja v njeno integriteto in željo, da stori vse, kar more za boljšo prihodnost mladih," je dejal Obama.