komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, kako grdo je "pogrnil" Dončič: za zmago se je boril kot lev! (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kako grdo je "pogrnil" Dončič: za zmago se je boril kot lev! (VIDEO)

Luka Dončič - Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa so na drugi tekmi polfinala zahodne konference lige NBA premagali Oklahoma City Thunder s 119:110 in pred selitvijo v Teksas skupni izid v zmagah poravnali na 1:1. Ključni igralec je bil tudi tokrat Luka Dončič z 29 točkami, 10 skoki, sedmimi podajami, tremi ukradenimi žogami in blokado.

Drugi strelec ekipe pa je bil P. J. Washington, ki je prav tako dosegel 29 točk in 11 skokov. Manjkal je večji učinek Kyrieja Irvinga, ki je dosegel le devet točk, a je z 11 podajami uspešno razigraval s ekipo. Končno se je izigral tudi Tim Hardaway s 17 koši.

Pri Oklahomi je bil s 33 koši in 12 skoki najbolj razigran Shai Gilgeous-Alexander, Jalen Williams je dosegel 20 točk.

Dallas je tekmo odlično začel in povedel s 13:2, Oklahoma se je večkrat približala, a tudi Dallas je imel svoje serije in v prvem delu vodil še z 33:22, v drugi četrtini pa tudi s 55:41, a je sledil strelski mrk Teksačanov in gostitelji so se približali na -3 (56:59). Po trojki Josha Greena je Dallas lažje zadihal, a ekipi sta praktično začeli znova.

Tesno je bilo tudi nadaljevanje, občinstvo pa se je razživelo v drugem delu, ko je Gilgeous-Alexander izenačil na 70:70, nato pa je Oklahoma po delnem izidu 10:3 prvič celo povedla (72:71). Dallas je izenačil na 77:77.

Dirigentsko palico sta nato pri Dallasu prevzela Green in Hardaway, trener Jason Kidd je Dončića v teh trenutkih presenetljivo celo spočil na klopi, ter obrnila na 87:79 za Dallas. Ko so se valu priključili ostali, je prednost Mavericks narasla na 93:81, zadnji del pa je Dallas začel s +10.

Oklahoma se ni predala, tekmo pa je bržkone s trojko odločil Hardaway s trojko za 117:106 dve minuti in 19 sekund pred koncem.

Naslednja tekma bo že v soboto ob 21.30 v Dallasu.

Na drugi tekmi večera je Cleveland presenetljivo premagal Boston s 118:94 in prav tako izenačil na 1:1. Donovan Mitchell je dosegel 29 točk. Na nasprotni strani je bil s 25 koši najbolj učinkovit Jason Tatum.