profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Imam iz Firenc objavil fotografijo nun na plaži: Tudi kristjani si zakrivajo telo

Deli na:
Imam iz Firenc objavil fotografijo nun na plaži: Tudi kristjani si zakrivajo telo

Foto: Facebook

Italijanski imam je na svojem Facebook profilu objavil fotografijo skupine redovnic na plaži, oblečenih v redovniške halje s tančico. Objava je sprožila burne odzive, zaradi česar so njegov profil za nekaj ur celo blokirali, imam pa se zagovarja, da je želel le pokazati, da med islamom in krščanstvom ni tako velikih razlik pri pravilih oblačenja.

Izedin Ezir iz Firenc je fotografijo osmih redovnic objavil v odziv na prepoved burkinija - kopalk za muslimanke, ki zakrijejo skoraj celotno telo - ki se širi po Franciji.

Uporabniki Facebooka so fotografijo delili več kot 2000-krat, precej jih je pod njo zapisalo tudi komentar. Facebook jo je nato začasno blokiral, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Želel sem povedati, da del zahodnih vrednot izhaja iz krščanstva in da tudi med ljudmi s krščanskimi koreninami obstajajo takšni, ki se v celoti zakrivajo," je Ezir dejal za italijansko televizijo Sky Tg24.

Pojasnil je, da je z objavo fotografije želel spodbuditi "pozitivno razpravo", prejel pa je zahvale številnih kristjanov.

Po več obalnih mestih v Franciji se je za prepoved nošenja burkinija odločila tudi Nica. Na tamkajšnjih plažah ženske od včeraj ne smejo več nositi teh kopalk, zasnovanih za muslimanke, ki skorajda v celoti pokrivajo telo, so odločili v tamkajšnji mestni hiši.

Pred Nico je burkini - gre za izpeljanko iz besed burka in bikini - prepovedalo že več francoskih obalnih mest, kot prvi so se za to 28. julija odločili v Cannesu. Francoski premier Manuel Valls je v sredo za tovrstne odločitve izrazil razumevanje. Dejal pa je tudi, da država ne bo sprejela enotne zakonodaje glede tega.