nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Svet

»Homoseksualnost je bolezen!« Ta trditev ni žaljiva, pravi tožilstvo.

Deli na:
»Homoseksualnost je bolezen!« Ta trditev ni žaljiva, pravi tožilstvo.

Foto: YouTube

Italijanski državni tožilec ni vložil obtožnice proti torinski zdravnici Silvana De Mari, ki trdi, da je homoseksualnost bolezen, poroča torinska izdaja portala Repubblica.

LGBT skupnost v Torinu je vložila obtožbo zoper 64-letno zdravnico Silvano De Mari, ki je trdila, da je homoseksualnost bolezen. Kot pravi, je do tega spoznanja prišla na podlagi 40-letnega dela s homoseksualnimi osebami. »Homoseksualci živijo tragično življenje,« je izjavila za italijansko radijsko oddajo »Komar«.

V izjavah zdravnice je LGBT skupnost prepoznala »homofobična stališča«, ki povzročajo »diskriminacijo« in (celo) »rasno sovraštvo«.

Državno tožilstvo je po večmesečnem premisleku odločilo, da stališča De Marijeve niso sovražna, saj so bila izrečena na splošno, tožilstvo pa ne more identificirati oseb, ki so bila užaljena.

Nicolò Ferraris, odvetnik, ki zastopa LGBT skupnost Torino Pride, še naprej trdi, da zdravnica kaj takega ne bi smela izreči, saj so bili mnogi ljudje užaljeni in prizadeti. »Mnenje Di Marijeve ni mnenje, ampak je kaznivo dejanje,« je dejal.