cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoski zunanji minister: Odprte še vse teorije o strmoglavljenju letala

Deli na:
Francoski zunanji minister: Odprte še vse teorije o strmoglavljenju letala

Foto: Arhiv Reporterja

Francoski zunanji minister Jean-Marc Ayrault je včeraj poudaril, da oblasti še niso izključile nobene od teorij, ki bi pojasnile četrtkovo strmoglavljenje egiptovskega letala. Prioriteta je najti trup letala in črni skrinjici, je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"V tem trenutku ... preučujemo vse teorije in nobena ni v ospredju," je na novinarski konferenci po srečanju s sorodniki potnikov nesrečnega letala A320 družbe EgyptAir dejal Ayrault.

"Poročila, ki tu in tam krožijo, in ki si mimogrede včasih nasprotujejo, prepogosto spodbudijo oblikovanje skoraj dokončnih zaključkov," je dejal. Opozoril je na bolečino, ki jo ob tem prestajajo družine potnikov.

"Prioriteta je seveda najti letalo, skupaj s črnimi skrinjicami, da jih analiziramo," je dejal minister. To bo omogočilo oblikovanje odgovorov na "legitimna vprašanja".

Francija ima po njegovih besedah "dvojni cilj" - na eni strani zagotoviti solidarnost z družinami, hkrati pa postopek preiskave voditi na transparenten način. Ayraultu se je sicer na srečanju z družinami pridružil egiptovski veleposlanik v Franciji.

Med potniki letala, ki je v četrtek iz Pariza poletelo proti Kairu, je bilo 30 Egipčanov in 15 Francozov, pa dva Iračana, dva Kanadčana ter po en državljan Alžirije, Belgije, Velike Britanije, Čada, Portugalske, Savdske Arabije in Sudana. Na krovu je bilo še sedem članov posadke ter trije varnostniki.

Egiptovska vojska je prve dele letala v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije odkrila v petek. Včeraj pa je odjeknila novica, da so nekaj minut pred strmoglavljenjem detektorji zaznali dim v kabini.