cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avto bomba v Berlinu: kriminal, ne terorizem

Deli na:
Avto bomba v Berlinu: kriminal, ne terorizem

Foto: Getty Images

Obsojeni preprodajalec drog, ki je bil ubit v torkovi eksploziji avtomobila bombe v Berlinu, bi lahko bil žrtev maščevanja med kriminalnimi združbami, je danes sporočil tiskovni predstavnik nemškega tožilstva Martin Steltner. Iz njegovega okolja izhajajo različni namigi, ki jih je potrebno samo še povezati, je še dejal.

Steltner je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal še, da hišna preiskava pri žrtvi ni dala rezultatov, ki bi lahko prinesli napredek. Izključili pa so možnost, da bi napad izvedli teroristi ali desničarski ekstremisti.

Eksplozivno napravo v ali na srebrnem volkswagnu passatu je razneslo v torek okoli 8. ure zjutraj na polnem križišču v smeri proti središču mesta. Avtomobil se je po eksploziji zaletel v parkirana vozila. Pri tem je bil ubit voznik turškega porekla, ki sicer ni bil lastnik avtomobila, nihče drug pa ni bil ranjen.

Vodja Združenja nemških detektivov Andre Schulz je povedal, da je bil 43-letnik kaznovan zaradi sodelovanja s policijo. Ta ga je v preteklosti že preiskovala zaradi trgovine z drogami in drugih zločinov, med drugim poneverb in nezakonitih iger na srečo. Zaradi zločinov, povezanih z drogami, pa so ga obsodili na Poljskem.

Po besedah vodilnega člana nemškega policijskega sindikata Norberta Ciome bi lahko za napadom stale združbe Rockerji, Velika družina ali Ruska mafija, ki iz Berlina vodi svojo nezakonito trgovino v Vzhodni Evropi.

Schulz je dodal, da je za neuspešno razkrivanje organiziranega kriminala krivo predvsem pomanjkanje osebja in finančnih sredstev.