profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Arizona migrantom ni dala denarja, zdaj odhajajo

Deli na:
Arizona migrantom ni dala denarja, zdaj odhajajo

Skoraj polovica od 7.351 muslimanskih migrantov zapušča ameriško zvezno državo Arizona, poroča Phoenix New Times. In ne, ne grozijo nalezljive bolezni, naravne nesreče ali teroristični napad, oblasti so se preprosto odločile, da jim ne bodo dale dodatnega denarja.

Administracija Baracka Obame je zadnja leta velikodušno sprejemala migrante. Tako jih je prišlo v zvezno državo Arizono več kot 7.000 iz Somalije. Zvezna država je vsakemu zagotovila 925 ameriških dolarjev na mesec (okoli 850 evrov), dodatna sredstva pa bi morale zagotoviti regionalne oblasti, saj ta denar ne zadostuje za preživetje.

A zataknilo se je v Arizoni. Pa ne zato, ker republikanski guverner Doug Ducey ne bi želel zagotoviti denarja, ampak preprosto zato, ker jim je država postavila določene pogoje za zagotovitev dodatnih sredstev. Med pogoji sta bila tudi, da se morajo migranti učiti angleščino in morajo aktivno iskati zaposlitev.

Na ta način bi tujci, ki so bili velikodušno sprejeti, vsaj malo pokazali, da spoštujejo ZDA in tamkajšnji način življenja. A tega niso ne hoteli ne želeli, zato je Arizona oklestila proračun za migrante.

Večina Somalijcev, ki zapušča Arizono, se seli v Minnesoto, kjer so na oblasti demokrati. Tam že živi skupnost iz te afriške države, skupaj z novimi priseljenci jih bo že okoli 32.000.

Iz Minnesote sicer poročajo, da imajo zaradi množičnih migracij vse bolj pogoste izbruhe ošpic, narašča število muslimanskih četrti pod nadzorom šeriatskih milic.

Oblasti namreč opažajo, da se priseljenci ne želijo integrirati, ampak živijo v skupnostih, ki so demografsko in kulturno ločene, hkrati pa podžigajo sovraštvo do ameriških vrednot in zakonov.