Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoper Sazas vložena ovadba zaradi zlorabe položaje, pranja denarja...

Deli na:
Zoper Sazas vložena ovadba zaradi zlorabe položaje, pranja denarja...

Foto: Bobo

V Sazasu poudarjajo, da pri njihovem poslovanju ni prišlo do zlorabe položaja, pranja denarja ali izneverjenja.

Ker poslovne odločitve Sazasa, vključno s stroški poslovanja, sprejmejo kolektivni organi vodenja in nadzora ter jih potrjuje skupščina, o individualni odgovornosti predsednika združenja Matjaža Zupana ni mogoče govoriti, so zapisali.

Delo je namreč danes poročalo, da so kriminalisti na specializirano državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zaradi sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja, pranja denarja in izneverjanja. Po pisanju časnika so ovadbe povezane s poslovanjem združenja Sazas, med ovadenimi pa naj bi bil tudi predsednik Sazasa Zupan.

V združenju so v odzivu na članek zapisali, da s potekom predkazenskega postopka niso seznanjeni, da bi bila vložena kakršna koli ovadba. Nedvomno pa ni bili vložen noben obtožni akt, kar njihovih navedbah izhaja tudi iz sporočila tožilstva, da postopek, ki je zgolj v predkazenski fazi, ni zaključen.



"Dejstvo pa je, da je v povezavi s postopki vodenja predkazenskega postopka s strani policistov in drugih oseb s posebnimi pooblastil že vložen obtožni akt in več ovadb zaradi utemeljenih sumov zlorab pooblastil," so še zapisali.

Direktor združenja Blaž Rant je za STA pojasnil, da je oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, ki deluje v okviru specializiranega državnega tožilstva, vložil eno obtožnico zaradi suma zlorabe pooblastil v preiskavah pri Sazasu konec leta 2015.

Poleg tega pa so predstavniki Sazasa ovadili še nekatere osebe, ki nimajo uradnih pooblastil, kot so zasebni detektivi itd.