Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme: Sneg do nižin spet v noči na soboto

Deli na:
Vreme: Sneg do nižin spet v noči na soboto

Foto: Bobo

Danes bo v severovzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo pretežno oblačno.

Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo občasno krajevne padavine. Meja sneženja se bo na jugozahodu dvignila na nadmorsko višino okoli 1100 m, na severozahodu pa na okoli 800 m. Pihal bo zmeren, na severovzhodu in ponekod v višjih legah zjutraj in dopoldne okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 °C.

Jutri bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severu malo nad 0, najvišje dnevne pa večinoma od 6 do 12 °C.

OPOZORILO
Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države ter ponekod v višjih legah dosegali hitrost okoli 70 km/h.

OBETI
V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na zahodu. Čez dan bo ostalo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja.

Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni.

VREMENSKA SLIKA
Nad Britanskim otočjem in severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se prek srednje Evrope pomika proti vzhodu. V višinah k nam z jugozahodnimi vetrovi spet doteka toplejši in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE
Danes bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Na jugu Avstrije in zahodu Madžarske bo delno jasno, pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo oblačno in predvsem dopoldne tudi vetrovno. Padavine bodo postopno zajele vse sosednje pokrajine. Zvečer se bo meja sneženja od severa začela spuščati.