profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper zdravnici z nevrološke klinike

Deli na:
Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper zdravnici z nevrološke klinike

Foto: Bobo

Ljubljansko tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo, ki so jo zoper dve zdravnici z ljubljanske nevrološke klinike konec maja vložili kriminalisti. Očitali so jima malomarno zdravljenje pri neuspešnem postopku oživljanju bolnika, piše Dnevnik.

V okviru predkazenskega postopka je izvedenec sodne medicine Armin Alibegović ocenil, da je vse potekalo v skladu z zdravniško doktrino, navaja Dnevnik. Tožilka Irena Primic Kožuh je povedala, da je zdravstvena dokumentacija poteka oživljanja pomanjkljiva in da iz nje ni razvidno, da bi bolj organizirano oživljanje lahko preprečilo smrt bolnika, še dodaja časnik.

Tožilka je sklenila, da pri ravnanju obeh zdravnic ni znamenj kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in v sklepu o zavrženju ovadbe zapisala, da ta temelji na zlonamernih navedbah zdravnika z nevrološke klinike, ki pa jih po navedbah Dnevnika ni dodatno pojasnila.

Na podlagi dokumentov o nepravilnostih pri postopku oživljanja bolnika na kliniki, ki so bili sredi maja lani objavljeni v medijih, so kriminalisti pričeli zbirati obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Zoper dve zdravnici so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo, v kateri so jima očitali kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja dejavnosti, ki je v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Preiskava in ovadba dveh zdravnic je izšla iz afere Radan, ki je razkrila, da naj bi zdravnik z intenzivnega oddelka nevrološke klinike Ivan Radan iz morilske sle več bolnikov umoril z velikimi dozami kalija in morfija. Radan se je takrat branil, da je šlo pri aplikaciji domnevno smrtonosnega odmerka kalija pri njegovem zadnjem bolniku le za provokacijo, s katero je želel opozoriti na nevzdržne razmere na nevrološki kliniki.