Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski mediji spet lažejo o Melanii: Prva dama ZDA je poskrbela za turistični "boom" v Sloveniji!

Deli na:
Slovenski mediji spet lažejo o Melanii: Prva dama ZDA je poskrbela za turistični "boom" v Sloveniji!

Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump prispeva k rušenju turističnih rekordov v Sloveniji, piše agencija Associated Press (AP), ki jo povzemajo vodilni ameriški novičarski portali.

AP navaja poročilo Slovenske turistične organizacije (STO), ki je včeraj objavila podatke o rekordnih turističnih številkah v prvih šestih mesecih letošnjega leta. Slovenijo je v tem obdobju obiskalo 1.939.000 turistov, kar je 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

V STO so naredili tudi analizo O Melaniinem vplivu na slovenski turizem. Primerjali so število prihodov turistov iz ZDA v obdobju od začetka predsedniške kampanje v ZDA do danes glede na enako obdobje leto prej. Število nočitev turistov iz ZDA v tem obdobju povečalo za 15 odstotkov, število vseh tujih turistov pa za 12 odstotkov. Kljub temu so nekateri slovenski mediji to poskušali predstaviti, kot da Melania na obisk tujih gostov ni imela vpliva. To drži kvečjemu za Sevnico, kjer po podatkih STO ni zaznati znatnega porasta nočitev tujih gostov. Mogoče je tudi, da Američani in drugi tujci v Sevnico pridejo na enodneven obisk, česar turistična statistika, ki beleži nastanitve turistov, ne zazna.

Slovenija se trudi unovčiti dejstvo, da je bila prva dama ZDA in ena najslavnejših žensk sveta rojena v Sloveniji, še poroča AP. Navaja organizirane turistične ture "po poteh Melanie Trump" in turistične spletne strani, ki ob naravnih lepotah Slovenije izpostavljajo še, da gre za rojstno državo žene ameriškega predsednika.

OBŠIREN DOSJE O PRVI DAMI ZDA OBJAVLJAMO V POLETNEM REPORTER MAGAZINU, KI JE NA VOLJO PRI PRODAJALCIH ČASOPISOV IN V TRAFIKI24