cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se bosta tudi Viktor in Amalija Knavs iz Sevnice preselila v Belo hišo?

Deli na:
Se bosta tudi Viktor in Amalija Knavs iz Sevnice preselila v Belo hišo?

Foto: Profimedia

Znano je, da se je Marian Robinson, mama bivše prve dame Michelle Obama, ki je poprej vse življenje živela v Chicagu, preselila v Belo hišo, potem ko je njen zet Barack Obama postal ameriški predsednik.

Beli hiši je skrbela za sprejem obiskovalcev Bele hiše iz Chicaga, lahko je bila prisotna na večerjah in koncertih, ki jih je gostila njena hči. V Washingtonu je rada obedovala v restavracijah ter pogostokrat obiskovala prireditve v Centru Kennedy, kjer je sedela v predsedniški loži. Ali si lahko tudi Amalija in Viktor Knavs, starša prve dame Melanie Trump, obetata podobno sproščeno in živahno družabno življenje?

Zadnjič sta bila javno videna ob inavguraciji Donalda Trumpa za ameriškega predsednika 20. januarja 2017, nato sta se verjetno znova vrnila v New York, kjer na Manhattnu živi njuna starejša hči Ines. Kakšne so sploh njune možnosti, da bi, ko se bo v Belo hišo skupaj s sinom Barronom iz New Yorka preselila hči Melania Trump, tudi onadva živela v Washingtonu ali celo v Beli hiši? Ob tem je treba upoštevati dejstvo, da imata slovensko državljanstvo, za vse tuje državljane pa je vstop v Belo hišo otežkočen. Slednje se je potrdilo ob zadnjem dnevu odprtih vrat, ki so bila odprta za ameriške državljane, medtem ko tuji državljani, med njimi Britanci, niso imeli možnosti vstopa. O možnosti bivanja staršev prve dame v Beli hiši smo že prej naslovili vprašanja v kabinet ameriškega predsednika, vendar ni bilo odgovora.

Podobna vprašanja smo poslali na slovensko veleposlaništvo v Washingtonu in na slovensko zunanje ministrstvo. Med drugim nas je zanimalo, ali sta zakonca Knavs že pridobila ameriško državljanstvo, ali lahko kot bližnja sorodnika, ne glede na to, da morda še vedno imata le slovensko državljanstvo, brez težav vstopata v Belo hišo ter morda celo bivata v njej. Na odgovore še čakamo.