Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Šarec pravi, da se mora samo še zagnati: na koliko volivcev lahko računa?

Deli na:
Marjan Šarec pravi, da se mora samo še zagnati: na koliko volivcev lahko računa?

Foto: Bobo

Marjan Šarec se je konservativnemu slovenskemu volilnemu telesu (volili so ga tudi privrženci SDS in NSI) približal še z odmero proticerkvenosti, ki jo je pokazal z nasprotovanjem blagoslovitvi osnovne šole v Grosupljem.

S to držo je populist navdušil marsikoga, denimo protipopulista in političnega analitika Miha Kovača. Šarec zagotavlja, da ima celotno strukturo stranke že vzpostavljeno, le zagnati jo mora in ne potrebuje posebnih priprav. Vsakdo, kdor se je kolikor toliko resno spustil v volitve, bi se ob tem preprostem dojemanju strankarske logistike na državni ravni nasmehnil.

Čeprav Šarec tako po domače govori za javnost, gotovo ve, da ne bo dovolj le povabiti vse, ki imajo interes, naj se jim pridružijo pri realizaciji zamisli, ki jih je zagovarjal med predsedniško kampanjo. In kaj naj bi to bilo? Govoril je, da je treba reformirati državo, politični, volilni sistem, zdravstvo, šolstvo … Pri volivcih je napravil vtis, da bo vsaj nekaj tega zmogel. V resnici o tem v imitaciji izurjeni lokalni politik nima pojma.

Agencija Ninamedia je Šarčevi stranki v prvi povolilni raziskavi namerila tri odstotke. To velja za situacijo, ko so stranko navedli anketiranci sami, ko pa bi bili vprašani, ali bi volili prav to stranko, jim je pritrdila več kot polovica vprašanih. Uvrstili so ga tudi na vrh lestvice priljubljenih politikov, na kateri tičita s predsednikom Pahorjem.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24