sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pijan zaspal za volanom in zmerjal policiste, ki so ga prebudili

Deli na:
Pijan zaspal za volanom in zmerjal policiste, ki so ga prebudili

Foto: arhiv Reporterja

Ljubljanski policisti so naleteli na močno vinjenega voznika, ki se je očitno utrujen ustavil v križišču in zaspal.

Štajerski policisti so v četrtek ustavili 31-letnika, ki je na cesti, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 97 kilometrov na uro. Ljubljanski policisti pa so naleteli na močno vinjenega voznika, ki se je očitno utrujen ustavil v križišču in zaspal. Ko so ga policisti zbudili, pa je nanje stresel še slabo voljo.

Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, jih je občanka v četrtek dopoldne obvestila, da je v križišču Ceste v mestni log in Tbilisijske ulice v vozilu zaspal starejši moški. Policisti so na kraju dobili 70-letnika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti so ugotovili, da je res vozil pod vplivom alkohola, saj so mu ga namerili kar 1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.



"Med postopkom je bil voznik do policistov žaljiv in se je nedostojno vedel. Vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali, zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžili predlog na pristojno sodišče, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru," so ob tem še zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Policisti policijske postaje Rače pa so v večernih urah ustavili 31-letnega voznika osebnega vozila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za 47 kilometrov na uro. Policisti so mu odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu tudi 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog, s katerim so mu izrekli globo 1900 evrov in 25 kazenskih točk. Začasno so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, so sporočili z mariborske policijske uprave.