profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Moralno prav je, da ta otroka dobita dedka in babico"

Deli na:
"Moralno prav je, da ta otroka dobita dedka in babico"

Foto: Bobo

Pred ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je včeraj zbralo več deset protestnikov, ki so znova zahtevali vrnitev dečkov iz rejništva starima staršema in odstop ministrice za delo Anje Kopač Mrak. Strokovni zastopnik starih staršev Franc Donko je poudaril, da ne bodo odnehali, dokler ne bosta otroka pri babici in dedku.

Protest je organizirala koalicija Za otroke gre. Stara starša se protesta sicer nista udeležila, saj sta po Donkovih besedah že utrujena od vsega dogajanja. Je pa babica Marija Otorepec udeležence shoda nagovorila prek telefona in se jim med drugim zahvalila za vso podporo, ki jo že od začetka izkazujejo.

Psihoterapevt Borut Simon Pogačnik je v nagovoru zbranim dejal, da sta dečka trenutno v obdobju razvoja, ko za identifikacijo nujno potrebujeta "emocionalni objem". Po njegovih besedah se bosta soočala s travmatsko nevrozo, kar bo vplivalo na njuno nadaljnje življenje, zato naj država čez 20 let z njune strani pričakuje tožbo. Kot je še poudaril, sta dečka v slabšem položaju kot slovenski zaporniki, saj ju lahko stara starša obiščeta le enkrat mesečno.

Teoretski psihoanalitik Roman Vodeb je zelo ostro nastopil zoper Kopač Mrakovo, ki po njegovem mnenju svoje delo opravlja ne le slabo, ampak tudi narobe, vsekakor pa nemoralno. "Če bi bil jaz minister, bi šel lastnoročno do teh dveh dečkov in ju pripeljal lastnoročno. Naslednji dan bi bil odstavljen, ampak moralno prav je, da ta otroka dobita dedka in babico," je poudaril Vodeb.

Ravnanje ministrice je ostro obsodila tudi Metka Zevnik iz koalicije Za otroke gre. Odgovorne je obtožila zavajanja in laganja, njihovo ravnanje pa označila za hudodelstvo.

Donko se je odzval tudi na torkov odstop direktorice Centra za socialno delo Velenje Lidije Hartman Koletnik. Kot je poudaril, ne verjame, da se za njeno odločitvijo res skrivajo osebni razlogi.

Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev je še napovedal, da si bo prizadeval za spremembe zakonodaje na tem področju, k čemur bodo skušali prispevati tudi z zbiranjem podpisov.