profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Šarec: Intervju s kandidatom za predsednika

Deli na:
Marjan Šarec: Intervju s kandidatom za predsednika

Če prevzame funkcijo, pričakuje, da jo bo opravljal, funkcije »Medvedjeva« (ruskega predsednika vlade, op. p.) pa ne bo sprejel, kategorično trdi kamniški župan Marjan Šarec.

Šarec je od ponedeljka, 21. avgusta 2017, v boju za zbiranje 3000 podpisov, potrebnih za vložitev predsedniške kandidature. Zatrjuje, da je takoj, ko je postal župan, opustil javno igralsko delovanje, s katerem je zaslovel kot imitator dr. Janeza Drnovška in v vlogi Ivana Serpentinška. Vendar prizna, da v ožjem krogu še vedno rad imitira svoje politične nasprotnike: »Namesto da bi se s kom prepiral, ga raje imitiram, saj to je moja sposobnost, talent.«

Ljubiteljsko menda radi kuhate. Z volilno kuhinjo ne boste imeli težav?

Drži to, da rad kuham, prav zato si s kolumnistom Sašem Veronikom, ki v vaši reviji pripravlja prispevke o kuhanju, večkrat izmenjujeva kakšna mnenja in se tudi v marsičem  strinjava.



Domnevam, da znate pripraviti sladoled, pa bi ga tudi prodajali, kot ga je predsednik države Borut Pahor v Velenju? Ali je zaradi tega, kot nekateri pripominjajo, upravičeno ali po krivici označen za klovna?

Očitno je ugotovil, da mu tak pristop v kampanji, ki ga ima že ves čas, koristi, ljudje pa bodo povedali, ali jim je to všeč ali ne.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Šarec vztraja, da ni Kučanov klovn; se čudi vprašanjem, o primernosti žensk ali ljudi drugih ras za politične funkcije; zagotovi, da po končanem mandatu ne bo nadzoroval svojih naslednikov; trdi, da je Forum 21 že zdavnaj razpadel; pove, kakšne partizane podpira; razloži svoj odnos z Jocom Pečečnikom; pove, kako bo financiral svojo predsedniško kampanjo; napoved boj za zbiranje podpisov za vložitev predsedniške kandidature.