Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubljana na poti islamizacije: na minaret pritrdili polmesec

Deli na:
Ljubljana na poti islamizacije: na minaret pritrdili polmesec

Foto: Primož Lavre

Potem ko je Ljubljana pred dobrim tednom prvič v zgodovini dobila minaret, so konec tedna na vrh kupole pritrdili še polmesec. Turiste in dnevne ekonomske migrante, ki se bodo v prestolnico pripeljali z vlakom, bo tako ob pivovarni Union pričakal islamski simbol.

Iz 9. nadstropja na Dunajski 5, kjer je uredništvo Reporterja, smo donedavnega lahko gledali Triglav, simbol slovenstva, od danes naprej nam pogleda na Julijske Alpe ne bo kazila samo kupola minareta, ampak tudi muslimansko znamenje na vrhu – kovinski polmesec. Delavci, ki so delali na minaretu in so večinoma delali brez ustrezne delovno opreme (bili so brez čelad), so ga pritrdili med zadnjim koncem tedna.

Polmesec je muslimanski simbol, ki ga ima islam v uporabi po napadu na današnji Carigrad (takrat Konstantinopla) v 15. stoletju. Polmesec sicer ni izvorno muslimanski simbol, ampak si ga je islam prisvojil kot svojega.

Celotna investicija ljubljanske džamije je vredna 35 milijonov evrov, 11 milijonov evrov bo prispeval Katar, država, ki je bila večkrat obtožena, da financira terorizem, država, ki ne spoštuje človekovih pravic. Islamski center, ki bo poleg džamije (sprejela bo okoli tisoč vernikov) zajemal še športno dvorano, prostore za izobraževanja, parkirišče za avtomobile, restavracijo in amfiteater, pa lahko po izkušnjah iz zahodne Evrope postane leglo radikalizacije in terorizma.