evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest na slovenski Obali še vedno išče kupca za 3,9 milijona evrov (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest na slovenski Obali še vedno išče kupca za  3,9 milijona evrov (FOTO in VIDEO)

Posestvo Pernula, nekdanja kmetija Bužekijan - Foto: Primož Lavre

Nad Izolo je na kraju nekdanje kmetije Bužekijan nad Izolo je pred leti zraslo razkošno in ogromno posestvo Mala Seva. To se danes pod imenom Pernula (biser) prodaja za 3,9 milijona evrov.

Celotna parcela je velika kar 33.102 kvadratna metra. Zemljišče je kmetijsko, 5979 kvadratnih metrov je zazidljivega. Krona posestva je kar 1744 kvadratnih metrov velika vila, pri kateri tri stavbe tvorijo zaključeno celoto

Gre za nekdanje posestvo znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senice. Leta 2017 je posest prišla v roke Raiffeisen Leasinga, ki ga zdaj že sedmo leto prodaja. Vmes je menda nekajkrat že kazalo, da se je našel kupec, a je posel očitno vselej padel v vodo.

Raiffeisen Leasing je posestvo preimenoval v Pernulo in ga danes oglašuje kot največje zasebno posestvo v slovenski obalni regiji s čudovitim pogledom na morje.

»Edinstvena vila Pernula se nahaja na slovenski obali, nad Izolo v majhni vasici v občini Malija. Vila obsega več stavb, bazen, veliko zemljišče, veliko klet, garažo za 8 avtomobilov in lepe vrtove,« piše v oglasu na portalu Nepremicnine.net.

Pernula še ni popolnoma dograjena in novi lastnik bi moral v posestvo še precej vložiti, a prodajalec izpostavlja, da si lahko novi lastnik na zemljišču omisli celo heliopad za pristajanje in vzletanje helikopterjev.

Osrednje tri objekte povezujejo arkadni hodniki z zunanjimi vodnimi aranžmaji in en večji bazen. Notranjost objektov v trenutni fazi omogoča dokončanje ambienta skladno z vizijo lastnika, poudarja oglas.

Posestvo ima gradbeno dovoljenje za gradnjo kmetijsko-gospodarskega kompleksa – nove kmetije z dopolnilno turistično dejavnostjo, še oglašuje prodajalec in namiguje, da si lahko novi veleposestnik denimo omisli nasad oljk.

Foto: Tomaž Primožič/Fpa - Usoda izolskih kmetijskih pomožnih objektov je še vedno negotova, na dvakrat zaščitenih kmetijskih zemljiščih na Mali Sevi pa se bohoti turistična kmetija Bužekijan

Mamljiva je tudi prometna povezanost. Do portoroške marine je z avtom le 9 minut, do letališča Portorož 11 minut, v 14 minutah pa si že na Hrvaškem, še obljublja oglas.

Glede osrednje vile oglas pravi: »V objektu A so predvideni bivalni prostori z eno stanovanjsko enoto za lastnika in kuhinja z jedilnico za obiskovalce, v objektu B pisarna in družabni prostor s kaminom, knjižnico in stopniščem v zgornje nadstropje z galerijo za obiskovalce ter turistični apartma z dvema ločenima sobama, v objektu C dva dvonivojska apartmaja. Objekte povezujejo arkadni hodniki z odprtimi vodnimi površinami. Kletni prostori so namenjeni gospodarstvu kmetije in tehnični prostori. Predvidena je vinska klet z vinoteko, prostor za predstavitev izdelkov domače obrti, oljarna.«