cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kljub odločnemu NE krajanov Popovič v Škofije namešča begunce

Deli na:
Kljub odločnemu NE krajanov Popovič v Škofije namešča begunce

Foto: Bobo

Koprski župan Boris Popovič je po torkovem zboru krajanov v Škofijah včeraj predlagal stanovanje za namestitev prve begunske družine.

Popovič in državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic sta v torek namreč sklenila, da se bodo še naprej pogovarjali tudi o konkretnih alternativnih predlogih glede namestitve beguncev.

Stanovanje, v katerega bi lahko po Popovičevem predlogu namestili prvo štiri ali petčlansko begunsko družino, je v lasti Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper. Gre za standardno dvosobno stanovanje, ki se nahaja v stanovanjskem bloku v centru Škofij, so v sporočilu za javnost zapisali na občini.

Navedli so še izjavo direktorice koprske občinske uprave Sabine Mozetič o županovi obljubi, da bo občina poiskala primerna stanovanja še za ostale družine izmed 50 beguncev, ki naj bi prišli v koprsko občino. "Takoj, ko bomo od ministrstva izvedeli, za koliko družin gre, bomo tudi vedeli, koliko stanovanj je potrebnih," je pojasnila.

Na torkovem zboru krajanov je namreč večina prisotnih izrazila nasprotovanje integracijski hiši za begunce na območju krajevne skupnosti, zaradi česar sta Šefic in Popovič sklenila, da se bodo še naprej pogovarjali. Občina sicer namerava begunce naseliti razpršeno, po družinah, na različnih lokacijah znotraj občine. Krajane pa naj bi o izidu pogovorov po navedbah občine seznanili čez deset dni.