profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Melaniina izbranka si je premislila in noče biti veleposlanica ZDA v Sloveniji

Deli na:
Melaniina izbranka si je premislila in noče biti veleposlanica ZDA v Sloveniji

Kelly Roberts ne skriva svoje ljubezni do boljših stvari v življenju. - Foto: Wikipedia

Ameriška podjetnica Kelly Roberts, ki naj bi bila kandidatka za novo ameriško veleposlanico v Sloveniji, je odstopila od kandidature, poroča spletni medij Politico ob sklicevanju na tri neimenovane vire, "ki so seznanjeni z zadevo".

Za to naj bi se odločila zaradi poslovnih razlogov, navaja Politico.

Pri njeni izbiri za kandidatko za veleposlanico v Sloveniji naj bi sicer osebno sodelovala prva dama Melania Trump, ki naj bi vztrajala pri tem, da bi položaj prevzela ženska s poslovnimi izkušnjami.

Robertsova naj bi sprva hotela v kako drugo državo, a je potem po vztrajanju Melanie Trump pristala na položaj v Sloveniji. Sicer še ni bila formalno predlagana, se je pa že začel proces njenega preverjanja za imenovanje, ki potrebuje potrditev v senatu. Toda v začetku tega meseca je še pred začetkom procesa usposabljanja za veleposlanico poslala pismo o odstopu od kandidature, poroča Politico ob sklicevanju na neimenovane vire.

Robertsova sama Politicu na vprašanja ni odgovorila. Prav tako zadeve niso komentirali v pisarni Melanie Trump. Bela hiša pa tudi sicer ni sporočila ničesar glede morebitne menjave na veleposlaniškem položaju v Sloveniji.



Kelly Roberts je sicer skupaj s soprogom Duaneom Robertsom v zadnjem letu republikanskim kandidatom in odborom prispevala več kot 1,2 milijona dolarjev. Oktobra lani pa je sama za Trumpovo kampanjo prispevala 50.000 dolarjev.

Kelly Roberts ima skupaj s soprogom od leta 1992 v lasti razkošen starinski hotel Mission Inn Hotel and Spa v kraju Riverside v Kaliforniji. Je podpredsednica hotela in vsakodnevno sodeluje pri njegovem upravljanju. Kot navaja Politico, naj bi od kandidature za veleposlanico odstopila "zaradi vprašanj, povezanih z dezinvesticijo njenega premoženja".

ZDA sedaj v Sloveniji zastopa karierni diplomat Brent Hartley, ki je bil ob imenovanju tretji človek urada za evropske in evrazijske zadeve v State Departmentu. Na položaju je od februarja 2015.

Kot so za STA sporočili iz veleposlaništva ZDA v Ljubljani, opravljanje veleposlaniškega položaja tipično traja tri leta, vendar je glede dolžine mandata veliko odvisno od Bele hiše. Ta zaenkrat ni napovedala nobene menjave na veleposlaniškem mestu v Ljubljani, veleposlanik Hartley pa tudi ni zaprosil za skrajšanje mandata. "Še naprej je zelo počaščen, da deluje kot ameriški veleposlanik v Sloveniji," so še sporočili z veleposlaništva ZDA v Ljubljani.