petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jamčimo za napredek

Deli na:

Slovenija je danes opazno boljša, kot je bila pred začetkom iztekajočega se mandata leta 2004 in Nova Slovenija je pri tem nedvomno odigrala eno ključnih vlog, je bilo osnovno sporočilo, ki ga je okoli 2000 članom in simpatizerjem izrekel predsednik stranke Andrej Bajuk na današnjem taboru NSi na Snežnem stadionu pod mariborskim Pohorjem.

Slovenija je danes opazno boljša, kot je bila pred začetkom iztekajočega se mandata leta 2004 in Nova Slovenija je pri tem nedvomno odigrala eno ključnih vlog, je bilo osnovno sporočilo, ki ga je okoli 2000 članom in simpatizerjem izrekel predsednik stranke Andrej Bajuk na današnjem taboru NSi na Snežnem stadionu pod mariborskim Pohorjem.

Bajuk je med drugim povzel nekatere največje uspehe aktualne vlade na področju pravosodja, socialne in družinske politike, visokega šolstva ter davčne in finančne politike, torej področjih, ki so jih v zadnjih štirih letih vodili njihovi ministri in ministrici.

"Nova Slovenija je danes jamstvo za nadaljnji napredek in zaupanje v našo stranko pomeni glas v isto smer, ki bo zagotavljala, da se bo takšen razvoj nadaljeval. Takšna smer se je doslej že izkazala kot pozitivna in dobra za naše skupno dobro," je poudaril Bajuk in izrazil prepričanje, da smo Slovenci sposobni ustvariti še precej več, kot smo dosegli doslej, čeprav nam že danes po njegovih besedah marsikdo zavida doseženo.

Kot je dejal prvi mož NSi, so pred Slovenijo veliki izzivi, med katerimi je omenil predvsem nadaljnji gospodarski razvoj, kjer po njegovem v današnjem globaliziranem svetu ni časa za počitek, ter iskanje ravnovesja med legitimnimi pričakovanji starejše generacije in pričakovanji mladih. Ob tem je Bajuk okrcal tiste, ki obljubljajo 1000 evrov vsakemu upokojencu, saj sam, kot pravi, tega ne more obljubiti, Slovenija pa danes zaradi svoje demografske slike tega ne more zagotoviti.

Bajuk je med drugim poudaril, da NSi nikoli ni bila stranka nastopaštva, ki bi se kazala pred kamerami in uprizarjala velike predvolilne spektakle z nemogočimi obljubami. "Prepričani pa smo, da je Slovenija lahko še boljša, kot je danes, še bolj podjetna in varna dežela, predvsem pa dežela vrednot in brez fig v žepu. Ključna vrednota, ki je podlaga vsega, kar NSi predstavlja, pa je spoštovanje dostojanstva vsakega posameznika," je še dejal predsednik NSi in obljubil, da se bodo še naprej zavzemali za enake možnosti za vse.

Ob koncu je Bajuk dodal, da je njihova pot tek na dolge proge ter da se nikogar ne bojijo, še najmanj tistih, ki jim napovedujejo, da jih že prihodnji teden ne bo več. Kot je povedal, bo Nova Slovenija na letošnjih volitvah znova marsikoga presenetila, saj beseda pri njih nekaj velja in so izpolnili vse tisto, kar so doslej obljubili. Le poštenje je po njegovem prepričanju prava politika, ki tudi povsem predstavlja stališče njihove stranke.