Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Borut Pahor razkril, da s partnerico Tanjo Pečar ne živita skupaj: Kaj na to pravi njun sin Luka

Deli na:
Borut Pahor razkril, da s partnerico Tanjo Pečar ne živita skupaj: Kaj na to pravi njun sin Luka

Foto: Bobo

Luka Pečar Pahor je z očetom Borutom Pahorjem prehodil Slovenijo »po dolgem in počez«, na polmaratonu pa ga je za deset minut premagal.

Pred skupnim dopustom in potepanju po Sloveniji, kjer sta predsednik Borut Pahor in njegov sin Luka Pečar Pahor prehodila slovenske regije »po dolgem in počez«, je z njima naredila intervju odgovorna urednica revije Avenija Petra Kancler.

Pravijo, da jabolko ne pade daleč od drevesa, tudi Borut Pahor ne bi mogel zatajiti svojega sina. Luka študira mednarodne odnose, podobno ga zanima politika in želi biti aktiven državljan. Oba se tudi rada ukvarjata s športom, vendar večinoma vsak po svoje. »Ah, povedano na kratko, stari je legenda. On teče na ure. Na ure! Pa kje imam jaz toliko časa?« pravi Luka.

Foto: M24.si - Partnerica predsednika Boruta Pahorja, Tanja Pečar, in sin Luka Pahor.

»Lani sva šla skupaj na polmaraton v Ljubljani. Vedno je godrnjal, da naj enkrat poskusim. No, pa sem. V cilj sem prišel 10 minut pred njim. Zdaj ni več tako zgovoren.« Borut se izgovarja: »Imel sem krče.« Luka: »Joj, ubogi, krče je imel. A vidite, on je non stop tekmovalen. Po mojem, ko teče sam, tekmuje z rastlino ob stezi.«

V intervjuju je Borut Pahor povedal, da s partnerico Tanjo Pečar ne živita skupaj, a se kljub temu kot družina ob sobotah in nedeljah sprehajajo skupaj po mestu.

Oče in sin

Največji del vzgoje sina Luke je prevzela Tanja, Borut se je z njim bolj zbližal v zadnjih letih. Zato je prepričan, da je slab oče, to pa je Luka odločno zanikal: »Nikoli nisem imel občutka, da smo nenormalna družina. Tudi zdaj nimam tega občutka. Mi smo družina, takšni, kot smo. Vedno ko sem potreboval mamo ali očeta, sta bila tu. Nikoli nisem imel občutka, da mi kateri od staršev manjka, da koga ali kaj pogrešam. Vsaka družina pač živi po svoje, to jo ne nazadnje definira, in naše ne bi nič spremenil.«

INTERVJU V NOVI ŠTEVILKI AVENIJE IN TRAFIKI24