Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Nov zakon ministrice Prevolnik Rupel izpolnjuje ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aretirali Šrota in Bavčarja

Deli na:

Policisti so dopoldne nekdanjega direktorja Pivovarne Laško Boška Šrota, ki je bil od jutra v pridržanju, že izpustili na prostost, so za STA potrdili njegovi sorodniki. Šrot naj bi bil pridržan zaradi prodaje nekaj več kot sedemodstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško pred dvema letoma prek verige družb prodala Maksimi Holding.

Policisti so dopoldne nekdanjega direktorja Pivovarne Laško Boška Šrota, ki je bil od jutra v pridržanju, že izpustili na prostost, so za STA potrdili njegovi sorodniki. Šrot naj bi bil pridržan zaradi prodaje nekaj več kot sedemodstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško pred dvema letoma prek verige družb prodala Maksimi Holding.

Vsak komentar politične narave bi bil v tem primeru odveč oz. bi bil celo nekorekten, se je danes ob robu četrtega nanotehnološkega dne na pridržanji nekdanjih predsednikov uprav Pivovarne Laško in Istrabenza Boška Šrota in Igorja Bavčarja za STA odzval predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.

Golobič predpostavlja, da pristojne institucije postopke vodijo v skladu z zakonom, zato se je vzdržal kakršnih koli nadaljnjih komentarjev.

Policisti so zgodaj zjutraj pridržali nekdanjega direktorja Pivovarne Laško Boška Šrota, so danes za STA potrdili Šrotovi sorodniki. Preiskavo vodi Generalna policijska uprava, njen predstavnik Drago Menegalija pa je za STA pojasnil, da o konkretnih imenih ne more govoriti, napovedal pa je sporočilo za javnost.

Policisti so dopoldne Šrota že izpustili na prostost, so za STA kasneje potrdili njegovi sorodniki. Šrot naj bi bil sicer pridržan zaradi prodaje nekaj več kot sedemodstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško pred dvema letoma prek verige družb prodala Maksimi Holding.

Časnik Finance pa je na svojem spletnem portalu poročal, da so kriminalisti odpeljali Igorja Bavčarja, ki pa v zvezi s preiskavo ni želel dajati izjav.

Menegalija je sicer za STA potrdil, da se na sedežu holdinške družbe Istrabenz v Kopru že od sedme ure zjutraj mudijo kriminalisti.

Na aretacije se je na svoji spletni strani odzvala tudi opozicijska SDS:
"Vojna med tajkuni se nadaljuje
Za današnje preiskave in zaslišanja Boška Šrota in Igorja Bavčarja zagotovo obstaja veliko razlogov in pravo vprašanje je, zakaj je do njih prišlo tako pozno.
Še večje vprašanje pa je, kdaj bomo dočakali podobne aktivnosti represivnih organov proti drugemu delu tajkunov, npr. proti Jankoviću, Petanu, Peklarju, Musarju, Senici ter še mnogim drugim, ki so potopili Muro in številna druga slovenska podjetja.

Največja pa je dilema o tem, če sploh in kdaj bo katerikoli od teh primerov dobil sodni epilog. Z veliko gotovostjo si upamo napovedati, da ob sedanjem stanju slovenskega sodstva, še dolgo noben tajkun ne bo pravnomočno obsojen. Potrebne so korenite spremembe ustave in reforma slovenskega sodstva."