profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nov šok za glasbeni svet: v 66 letu starosti je umrl Tom Petty

Deli na:
Nov šok za glasbeni svet: v 66 letu starosti je umrl Tom Petty

Foto: Profimedia

Ameriški glasbenik Tom Petty, najbolj znan kot obraz skupine Tom Petty and the Heartbreakers, je včeraj umrl, star 66 let.

Legendarnega glasbenika so v nedeljo zvečer po popolnem srčnem zastoju našli nezavestnega na njegovem domu v Malibuju, v bolnišnici so ga sprva priključili na življenjsko podporo, poroča ameriška televizija CBS.

Legendarni rocker je svoje ime na svetovni glasbeni zemljevid zapisal v sedemdesetih letih minulega stoletja s skupino Tom Petty and the Heartbreakers, ki je zaslužna za uspešnice, kot so American Girl, Free Fallin', Breakdown in Listen to Her Heart. Skupina je leta 2002 svoje mesto dobila tudi v Dvorani slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame).

Skupina je nastopala štiri desetletja, Petty pa je na odrih zadnjič stal minuli ponedeljek ob zaključku turneje ob štiridesetletnici njihovega delovanja. S spletne strani skupine je razvidno, da je zadnjo turnejo sestavljajo 53 nastopov v 24 državah, še poroča CBS.

Decembra je Petty napovedal, da bo to najverjetneje tudi njihova zadnja turneja, a da bodo verjetno nadaljevali z igranjem. Izrazil je tudi željo, da bi več časa preživel s svojimi vnuki.

Petty je ob 13 skupinskih izdal še tri solo albume. V osemdesetih letih je sodeloval tudi v superskupini Traveling Wilburys z Bobom Dylanom, Royem Orbisonom in Jeffom Lynnom. Imel je tudi svojo radijsko postajo, kjer je vodil pogovorno oddajo, v kateri se pogovarjal z glasbeniki.