profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nasprotnik je znan: Slovenci morajo za polfinale prekočiti Latvijce

Deli na:
Nasprotnik je znan: Slovenci morajo za polfinale prekočiti Latvijce

Latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis. - Foto: Fiba

Slovenski košarkarji so dobili tekmeca v četrtfinalu evropskega prvenstva v Istanbulu. To je Latvija, ki je v osmini finala prepričljivo premagala Črno goro.

Latvija je zmagala s 100:68 (27:15, 53:37, 82:52). Četrtfinalni obračun je na sporedu v torek, najverjetneje ob 17.45.

Termine četrtfinalnih tekem bo Fiba Europe sporočila po odigrani osmini finala ,oziroma danes zvečer po preostalih treh dvobojih Srbija - Madžarska, Španija - Turčija in Hrvaška - Rusija.

Poleg Slovenije in Latvije so si v soboto mesto med osmimi najboljši reprezentancami zagotovile še Nemčija, Italija in Grčija.



Latvija, ki je v Istanbul napredovala kot drugouvrščena iz skupine z Italijo, Rusijo, Turčijo, Belgijo in Veliko Britanijo, je v prvi nedeljski predstavi zanesljivo upravičila vlogo favorita. Vprašanje zmagovalca je rešila že po treh delih igre, ko je imela ob 62-odstotnem metu za tri točke 13:21 trideset točk prednosti.

Prvi zvezdnik Latvije, Kristaps Porzingis, 218 centimetrov visoki član New York Knicks, je dosegel 19 točk ob metu iz igre 5:8 (trojke 2:3) in zbral šest skokov in tri podaje. Dve točki več od Porzingisa, ki je trenutno tretji strelec prvenstva, je zbral Janis Timma (trojke 4:4, 6 podaj, 5 skokov), skupno pa se je pri Latviji med strelce vpisalo enajst igralcev.

Slovenija in Latvija sta se na evropskih prvenstvih nazadnje srečali 2015 v osmini finala v Lillu. Zmagali so Latvijci, ki letos nastopajo v zelo podobni postavi kot pred dvema letoma, tedaj niso imeli le Porzingisa in nekdanjega člana Olimpije Davisa Bertansa, ki zdaj v ligi NBA igra za San Antonio, medtem ko so v reprezentanci Slovenije le trije košarkarji, ki so nastopili na tej tekmi - Klemen Prepelič, Mitja Nikolić in Saša Zagorac.