profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kulinarične čarovnije pod Mangartom: zgodba o uspehu Slovenca in Japonke

Deli na:
Kulinarične čarovnije pod Mangartom: zgodba o uspehu Slovenca in Japonke

Tomaž Sovdat in žena Yuki ustvarjata v gostišču Mangrt v Logu pod Mangartom. Ob njima sta sin Marcel in hčerka Lin. - Foto: Primož Lavre

Po uveljavitvi v izvrstnih kuharskih ekipah, tako pri Ani Roš kot v restavraciji Dobra vila v Bovcu, se je kuharski mojster Tomaž skupaj z ženo Yuki odločil za samostojno podjetniško pot. V Logu pod Mangartom sta odprla gostišče Mangrt, kjer ponujata samosvoj koncept vrhunske kulinarike.

Le tri mesece po odprtju sta morala Tomaž in Yuki Sovdat znova zapreti restavracijo zaradi epidemije, a sta spet lahko optimistično nadaljevala 3. junija. Ta dan so imeli, kot omeni kuharski mojster Tomaž, postavljeno le eno mizo. Že kmalu sta sledila obetavna julij in avgust, a tudi zdaj v septembru, ko je gostov v primerjavi z lani že bistveno manj, ima njuna majhna kuharska ekipa še vedno dovolj dela.


Med tednom imajo v gostišču štiri hodne menije ob večerih, ob sobotah in nedeljah je restavracija odprta od 12. do 15 . ure. Večerja s štiri hodnim menijem stane 42 evrov na osebo,  medtem ko krožnik, ponujen med vikendi, stane do 13 evrov.

Kako se je slaščičarka Yuki znašla v Sloveniji in v restavraciji Ane Roš, kjer je bil v ekipi tudi Tomaž Sovdat?

Kakšen bi bil lahko poslovni izziv za zakonca Sovdat na Japonskem?


Kako je bilo v Washingtonu, kamor je kuhar Uroš Štefelin s seboj prinesel klobase in tepke (suhe hruške) in kaj ponuja Peking?

Katera kuhinja in jedi so najbolj okusne za Tomaža, koliko je na njihovem domačem jedilniku japonskih jedi in katera jed je lahko najbolj preprosta za pripravo?

Kakšna je razlika med joto s klobaso in joto presenečenja?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24