marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Magazin

Effenberg: Bayern ne zapravlja dovolj

Deli na:
Effenberg: Bayern ne zapravlja dovolj

Rekordni prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone v PSG je dodobra razburkal nogometno sceno, dolgoročne posledice bo verjetno občutil ves evropski in tudi svetovni nogometni trg.

Nekdanji nemški nogometni zvezdnik Stefan Effenberg pa je opozoril najmočnejši nemški klub Bayern, da v tej denarni dirki že zaostaja in da ne zapravlja dovolj.

Nekdanji kapetan bavarske ekipe je v pogovoru za spletno stran t-online.de dejal, da bo v boju za ligo prvakov vse pomembneje, koliko denarja klubi vlagajo v okrepitve.

"Pariz, Barcelona, Real in tudi angleški klubi imajo tu možnosti. Če se Bayern ne bo priključil, bo razlika vse večja. In velika je že zdaj," opozarja Effenberg. Svoj nekdanji klub je opozoril, da taktika izogibanja izjemno dragim prestopom in okrepitvam ne bo delovala: "Prepad med klubi, ki to zmorejo ali želijo početi, pa bo vse večji."

"PSG je z naskokom postal favorit za zmago v ligi prvakov," še pravi nekdanji nogometaš, ki je bil z Bayernom evropski prvak leta 2001. Bayern je pozneje ligo prvakov osvojil še leta 2013, v zadnjih štirih sezonah pa se mu ni uspelo prebiti v finale. "Za Bayern bo vse težje in ne bi se čudil, če v naslednjih desetih letih ne bo osvojil lige prvakov," je bil pesimističen Effenberg.

Obenem je izpostavil še eno težavo, ki so jo ali jo še bodo za sabo potegnili prestop Neymarja za vrtoglavih 222 milijonov evrov in zapravljanje v angleški premier ligi, po ocenah finančnih analitikov podjetja Deloitte bodo tam letos podrli lanski rekord z 1,165 milijarde funtov za nogometne okrepitve. Povprečni igralci so tako na trgu kar naenkrat vredni 20 ali 30 milijonov evrov, kar je po njegovem mnenju bolj sporno kot pa stotine milijonov za največje zvezdnike.