Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Tik pred zdajci so se spomnili, da obstaja za pol milijarde potencialnih obveznosti NLB

Deli na:
Tik pred zdajci so se spomnili, da obstaja za pol milijarde potencialnih obveznosti NLB

Foto: Primož Lavre

Dr. Matej Lahovnik, ekonomist, o novih zapletih pri privatiaziji NLB

Predvsem je skrajno nenadno, da so se vsi eksperti in politiki šele pet minut, torej tik pred zdajci spomnili, da obstaja nekje še za pol milijarde potencialnih obveznosti NLB.

Vprašamo se lahko, kaj so do sedaj počeli v tem prodajnem procesu, da tega vprašanja niso rešili pred tem. Skrajno nenavadno in povsem v nasprotju z dobro poslovno prakso je, da se tovrstnih vprašanj ne odpre že ob samem začetku prodajnega postopka tem več šele tik pred koncem.

To kaže na to, da bi bili lahko v ozadju tudi drugi motivi in da pravzaprav ni resnega namena, da bi se NLB prodala nekemu strateškemu vlagatelju oziroma, da bi se država odpovedala svojemu vplivu pri upravljanju banke in možnosti, da NLB še naprej kot kakšen državni bankomat uporablja za financiranje državnih političnih projektov,« je za Radio Ognjišče dejal Lahovnik in dodal, da vlada in SDH pri prodaji NLB nimata jasnih meril.

Za rešitev s poroštvom naj bi se zavzemala le ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, ki pa je bila preglasovana. Zaradi tega naj bi predsedniku vlade Miru Cerarju celo ponudila odstop, a ga ta ni sprejel, kar pa Lahovnika ne preseneča. 

»Ponuditi odstop in ga ne sprejeti - to so bolj ali manj igrice, ki se jih gredo. Kaže pa to na nek drug pojav v vladi, to pa je, da se volitve zelo bližajo in kot zgleda je ministrica v stiski, ker se sprašuje, kako bo financirala vse te predvolilne bonbončke, ki jih kar počez obljubljajo vladni ministri,« je povedal Lahovnik.

RADIO OGNJIŠČE