kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno bolan, to je najbolj zahteven izziv njegovega življenja

Deli na:
Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno bolan, to je najbolj zahteven izziv njegovega življenja

Boris Johnson - Foto: Profimedia

Da britanski premier Boris Johnson na intenzivnem oddelku bije težko bitko za življenje so za Reuters povedali priznani britanski strokovnjaki s področja medicine.

James Gill, častni klinični predavatelj z britanske Medicinske šole Warwick, je dejal, kako je britanski premier še eden izmed bolnikov, ki na intenzivnem oddelku teče maraton s Covid-19: "Brez dvoma bo to najbolj zahteven izziv njegovega življenja. Podpora medicinske ekipe na intenzivni negi bo bistvena v naslednjih urah in dnevih za povečanje možnosti okrevanja in za zaključek tega maratonskega izziva.

Derek Hill, profesor medicine iz University College London:"Nenaden preobrat v zdravju Borisa Johnsona  brez dvoma pomeni, da je izjemno bolan."

Profesor Hill je še izpostavil, kako izkušnje pri zdravljenju Covid-19 po vseh državah kažejo, da resno zboli več moških kot žensk, predvsem tisti, ki so starejši od 40 let. Več možnosti za uspešen zaključek zdravljenja imajo ljudje v starosti  okoli 60, kot pa starejši.

Alison Pittard s fakultete intenzivne medicinske nege v Londonu se zdi najpomembneje, da ima Johnson kot pacient ob sebi izjemno multiprofesionalno ekipo: "Vem, da bo dobil najbolj kvalitetno oskrbo, ki je mogoča. S to izkušnjo bo dobil tudi vpogled, kaj pomeni intenzivna oskrba in kako pomembna je v prihodnosti za zdravljenje Covid-19."