reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Župan Janković hinavsko piha na dušico zdravnikom in medicinskim sestram

Deli na:
Župan Janković hinavsko piha na dušico zdravnikom in medicinskim sestram

Ljubljanski župan Zoran Janković. - Foto: Bobo

Ni znano, da bi ljubljanski župan Zoran Janković kdaj javno pozval protestnike, naj pomislijo, da s svojim neodgovornim ravnanjem, množičnim zbiranjem in nasprotovanju nošnji mask, prispevajo k še večji ogroženosti zaposlenih v zdravstvu v času epidemije. Prav zato je toliko bolj hinavsko, da se zdaj v reviji Urban osebno zahvaljuje vsem, ki v času koronavirusa skrbijo za normalno delovanje mesta.

Njegova osebna zahvala, ko se dragim sodelavkam in sodelavcem zahvaljuje za njihov pogum, odgovornost in solidarnost med epidemijo koronavirusa, je objavljena na naslovnici revije Urban. Gre za interno revijo Javnega holdinga Ljubljana, javnih podjetij in Mestne občine Ljubljana, ki je razdeljena po vseh zdravstvenih domovih po Ljubljani.

Kdor dobi revijo v roke in teh je veliko, si lahko v njej prebere intervju z ljubljanskim županom Jankovićem. Že v prvem odgovoru na vprašanje pove, »kako je izredno zadovoljen in ponosen na vse Ljubljančanke, ki so spoštovali navodila vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.« O tem, da sam ni bil med tistimi, ki so spoštovali pravila, lahko izvemo v nadaljevanju intervjuja. Priznal je namreč, da se je skupaj z drugimi množično udeležil pohoda po poteh spomina in tovarištva maja letos, četudi se ve, da ga je mestna občina Ljubljana prepovedala.

Županova zahvala sodelavcem:

Z izjavo »res je, da pohoda formalno ni bilo, ampak na PST nas je bilo veliko,… peli smo skupaj, se pozdravljali in pogovarjali…«  je kot glavni zastopnik Mestne občine Ljubljana priznal (!), da sam ni upošteval niti navodil vlade in nacionalnega inštituta za zdravje in  niti prepovedi Mestne občine Ljubljane, kjer bi moral biti kot župan s svojimi ravnanji za zgled  vsem ostalim svojim sodelavcem in sodelavkam.  



Zanimivo je še to. Pojasnil je, da ga med epidemijo »ni bilo strah, pa ne zato, da bi bil neodgovoren.« To seveda ni res, še kako je bil neodgovoren med epidemijo. Dejansko je s tem, ko protestnikov kot župan ni pozval k odgovornemu ravnanju in se je tudi  sam udeležil prepovedanega pohoda po poteh spomina in tovarištva, ravnal skrajno neodgovorno. V pogovoru trdi,  da spoštuje mnenje zdravnikov, kar spet ni res. Če bi spoštoval njihovo mnenje se menda ne bi udeležil prepovedanega množičnega pohoda?

Pojasnil je tudi, kako  so se na občini zavedali problema, če bi se okužilo preveč ljudi naenkrat, zaradi česar bi zmanjkalo prostora, osebja in aparatov v bolnišnicah. Torej, če so se tega zavedali, zakaj je kot župan ravnal drugače in s tem za povrh dajal še slab zgled vsem ostalim? Zaradi tako neodgovornih ravnanj posameznikov, med katerimi je, kot se je izdal z odgovori v intervjuju, tudi župan Zoran Janković, smo se v Sloveniji znašli v položaju, ko moramo znova  zaostriti vse ukrepe, da zajezimo okužbe.