Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševa vojna napoved bruseljski eliti: "veliki Evropejec" postal velik kritik EU

Deli na:
Janševa vojna napoved bruseljski eliti: "veliki Evropejec" postal velik kritik EU

Janez Janša - Foto: Evropska komisija

Premier Janez Janša se je iz »velikega Evropejca« prelevil v »črnega račka« EU. Prepira se z evropskimi poslanci, diplomati, domačimi in tujimi novinarji, kritizira Bruselj in odločno brani problematični vladi na Madžarskem in Poljskem.

Zaradi tega je zelo verjetno, da bo večina članic EU slovensko predsedovanje skušala čim bolj marginalizirati. Ali bo po zgledu prijatelja Viktorja Orbana zapustil Evropsko ljudsko stranko in se pridružil njegovi skrajno desni druščini?

Pišemo, kako je pred volitvami 2011 Janšo posebej podprla nemška kanclerka Angela Merkel, ki ga je nato pustila na cedilu na volitvah 2014 in 2018. Na slednjih ga je podprl madžarski premier Viktor Orban, Merklova pa je raje stavila na hrvaškega kolega Andreja Plenkovića.

S čim vse je Janša v zadnjem letu razburil svoje evropske kolege, kako so on in njegovi evropski poslanci v zadnjih letih reševali Orbana v EU in Evropski ljudski stranki, iz katere je nazadnje moral izstopiti.



Pišemo še, kaj bi pomenil izstop SDS iz najmočnejše evropske stranke za Slovenijo, kakšni so možni scenariji glede evropske prihodnosti SDS in zakaj se tudi Orbanu zapleta pri oblikovanju nove skrajno desne populistične skupine.

Kako bo vse to vplivalo na skorajšnje slovensko predsedovanje EU, nas bodo zaradi žaljive komunikacije premiera in njegovega pajdašenja z evroskeptiki skušali čim bolj marginalizirati.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24