bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Twitter se norčuje iz Janševih obtožb: Šarec je »kriv« za smrt staršev Harryja Potterja, packe zaradi falafla in Križajev padec v Kitzbühelu

Deli na:
Twitter se norčuje iz Janševih obtožb: Šarec je »kriv« za smrt staršev Harryja Potterja, packe zaradi falafla in Križajev padec v Kitzbühelu

Janez Janša in Marjan Šarec. - Foto: Primož Lavre/Reporter

Predsednik vlade Janez Janša je vlado svojega predhodnika Marjana Šarca obtožil, da ob izbruhu epidemije koronavirusa ni pravočasno ukrepala in je zato kriva za veliko število okužb v domovih za starejše. Na Twitterju so začeli hitro padati »očitki«, česa vse je še kriv Šarec zaradi prepočasnega ukrepanja: od smrti Kurta Cobaina do globalnega segrevanja.

Janša je v intervjuju za Nova24TV Šarčevo vlado obtožil, da je kriva za razmah epidemije koronavirusa v domovih za starejše, ker ljudem ni svetovala, naj po smučanju v Italiji ostanejo v karanteni za 14 dni.

Ta očitek iz intervjuja je bil objavljen na vladnem Twitter profilu in tviteraši so tvit vzeli za izhodišče, da so se ponorčevali iz takega načina komuniciranja in prevračanja krivde z neodgovornih posameznikov na vlado Marjana Šarca.  

»Če bi vlada Marjana Šarca pravočasno ukrepala, bi …« je bilo izhodišče za šale, ki so začele padati na Twitterju. Šarec je bil tako kriv za soško fronto, izumrtje dinozavrov in omako, ki ti steče iz falafla in ti zamaže srajco.