benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je teta NSi iz ozadja: podpornica Marjana Šarca naj bi želela Mateja Tonina zamenjati z Janezom Ciglerjem Kraljem

Deli na:
To je teta NSi iz ozadja: podpornica Marjana Šarca naj bi želela Mateja Tonina zamenjati z Janezom Ciglerjem Kraljem

Anča Cvirn, direktorica Komunalnega podjetja Kamnik, naj bi bila teta NSi iz ozadja. - Foto: Facebook

Med udeleženci rojstnodnevnega piknika glavnega tajnika NSi Roberta Ilca je bila tudi Anča Cvirn, direktorica Komunalnega podjetja Kamnik (KPK) in podjetja Ci-Ca, ki izvaja tehnične preglede motornih vozil. Je tudi velika politična podpornica Marjana Šarca še iz časov, ko je bil kamniški župan.

Po drugi strani pa naj bi bila zelo razočarana nad prvakom NSI Matejem Toninom in sedanjim kamniškim županom, njegovim svakom Matejem Slaparjem, posebej pa menda ne mara predsednika vlade in prvaka SDS Janeza Janše.

V NSI naj bi jo večkrat videvali v družbi z Valentinom Hajdinjakom in Markom Pogorevcem, bila naj bi podpornica tako imenovane »progresivne« frakcije NSI, ki išče pot v naslednjo koalicijo z levosredinskimi strankami. Prav tako naj bi po naših virih menila, da bi bilo za stranko bolje, če bi Tonina zamenjali z Janezom Ciglerjem Kraljem, ministrom za socialo in delo.

Podatke smo želeli preveriti pri Cvirnovi, vendar so nam v KPK rekli, da je zasedena in da nas bo poklicala nazaj, kar pa se ni zgodilo.



Svoje znanstvo s Cvirnovo pa nam je potrdil Robert Ilc, ki je povedal, da sta osebna prijatelja že okoli dvajset let in da se vsako leto udeležuje njegovih piknikov, ki jih prireja za svoj rojstni dan. Dodal pa je, da ni članica NSI in da se o politiki nikoli ne pogovarjata.

Ilc je še zanikal, da bi v stranki načrtovali zamenjavo Tonina, glede vstopa v prihodnjo koalicijo pa je dejal, da danes še ne moremo vedeti, kako se bo kakšna stranka odrezala na volitvah.

V Reporterju smo pisali o nezadovoljstvu v stranki zaradi preveč podložniške vloge Tonina v Janševi vladi, pri čemer naj bi jih skrbele tudi ankete Dela, po katerih je v zadnjih dveh mesecih NSI s 5,8 odstotka padla na 3,5.

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi se že znebili Tonina: to sta glavna kandidata za naslednika

Po naših informacijah naj bi se krog okoli Ilca pripravljal za vstop v naslednjo vlado, ki bo po vsej verjetnosti levosredinska, prav tako naj bi iskali Toninovega naslednika, ki bi ga izvolili po volitvah, ko bo NSI lahko vesela, če bo sploh prestopila parlamentarni prag. Za naslednika Tonina se omenjata ministra Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec.