Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primer Anis Ličina: Kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti?

Deli na:
Primer Anis Ličina: Kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti?

Anis Ličina - Foto: Facebook

Pred časom je Anis Ličina na facebooku objavil polurni posnetek, na katerem med drugim obsoja napade na novinarje, pri čemer trdi, da to niso storili »naši protestniki, državljani, normalni ljudje«. Meni, da so (najbrž ima v mislih notranjega ministra) nalašč poslali nekoga, »da naredi problem«.

Glede policistov je ugotovil, da je bila večina zelo korektnih, med katere pa ne šteje tiste, ki so se, kot pravi, »spravili na žensko« v srednjih letih in jo vrgli na tla. To naj bi izzvalo reakcijo protestnikov, saj »noben normalen moški ne pusti, da se žensko meče po tleh«.

Nejevoljen je, ker novinarji niso imeli oznak (pravi, da ni mislil zgolj na oznake RTV Slovenija), češ da bi jih to ščitilo pred napadi. Hudoval se je zaradi ukrepov zoper epidemijo, češ da ne moreš zapirati fantov, starih 20 ali 25 let, doma. On da je bil v tej starosti zunaj do treh štirih zjutraj. No, očitno v teh osmih mesecih še ni zaznal epidemije …

Posebej se je zahvalil urednici Tednika Jeleni Aščić, ker mu je dala možnost nastopiti v tej oddaji. Na TVS se sicer glede ravnanja Aščićeve zavedajo, da je šlo dejansko za promocijo nasilja, in so priznali, da so kritike upravičene. Ličina je še dejal, da je nesmiselno iskati organizatorje protestov, saj so prišli ljudje iz vse Slovenije.


Že pred protestom je bil pri njem kriminalist, ki naj bi ga posvaril, da bodo morebitni nasilneži grobo zatrti. To da ima shranjeno na posnetku, saj je bilo srečanje v pisarni njegove firme. Javno bo to objavil, če bo treba. Pojasnil je še, da se mu očita zgolj prekršek zoper javni red in mir (dobil naj bi globo v znesku 500 evrov), ne pa kakšno kaznivo dejanje, saj da ni storil nič kaznivega.

Jezen je na notranjega ministra Hojsa, očita mu, da je zdaj nadenj poslal davčno inšpekcijo. Trdi, da v svoji ljubljanski firmi L Mobil za izvoz in uvoz avtomobilov plačuje redno vse davke. Lani je imelo podjetje 189 tisoč evrov prihodkov in 1400 evrov dobička. Kot lastnica in direktorica je sicer vpisana Munirka Ličina.

Napoveduje ustanovitev »apolitične« (!) stranke, ki ne bi bila ne leva ne desna, ampak »za ljudi«. Strožje bi preganjali (veliko) korupcijo, zasegli nezakonito pridobljeno premoženje, omejili bi mandat sodnikov. Posebej mu gre v nos stranka SDS skupaj z njenimi volivci, ki jih je, kot pravi, le deset odstotkov od vseh volivcev. Teh deset odstotkov po njegovem prileze na plan vsaka štiri leta, potem se spet skrijejo.

Po mnenju poznavalcev bi lahko Ličini očitali najmanj kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti