Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen.

Deli na:
Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen.

Poslanec SAB Franc Kramar ne bo glasoval za novo vlado Janeza Janše - Foto: Bobo

Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen, je na svoje FB profilu zapisal poslanec SAB, nekdanji župan Bohinja, Franc Kramar.

Brez dveh poslancev SMC ima morebitna Janševa koalicija 46 glasov, brez treh ali štirih iz SMC, ali pa če umanjka še en poslanec Desusa, pa jih nima več dovolj. Morda je zato predsednik SMC Zdravko Počivalšek poklical na pogovor dva poslanca SAB Marka Bandellija in Franca Kramarja in ju spraševal o možnostih političnega sodelovanja. Če bi prestopila v njihove vrste, bi lahko Janši sporočil, da ima zagotovljenih dovolj glasov.

V medijih je zaokrožila celo informacija, da naj bi Počivalšek skušal za vstop v koalicijo pridobiti tudi Stranko Alenke Bratušek. Janša je na omenjenem pogovoru z novinarji glede pogovorov s SAB izjavil, da »nikogar ne izključujemo, so pa seveda sedaj vključeni tudi ostali«.

Poznavalci razmer pravijo, da je s tem skušal pritisniti na koalicijske partnerje, češ da ima že nove partnerje in da morajo pohiteti s dogovori, dokler je še čas. Toda tako Bratuškova kot Bandelli sta pozneje pojasnila, da SAB ne bo vstopila v morebitno Janševo vlado, bodo pa konstruktivna opozicija.

Kot nam je dejal Bandelli, ne bo prestopil nikamor in ostaja zvest SAB, katere soustanovitelj je. S Počivalškom pa naj bi se pogovarjala o sodelovanju v »projektni koaliciji«, ki jo je predlagala Alenka Bratušek in bi postala aktualna, če bi se pogovori o Janševi koaliciji izjalovili.

VEČ PA JUTRI V TISKANI IZDAJI REPORTERJA