900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City spravili na Janjo Slugo: Ali bo prestopila v opozicijo, Janša pa SMC vrgel na predčasne volitve?

Deli na:
Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City spravili na Janjo Slugo: Ali bo prestopila v opozicijo, Janša pa SMC vrgel na predčasne volitve?

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga. - Foto: Bobo

V ponedeljkovi oddaji Studio City je vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga dejala, da »je splošno znano, da imam tudi sama zelo velike pomisleke glede delovanja te vlade«, nato pa nadaljevala, »da je tudi sodelovanje z opozicijo v resnici zelo dobro, predvsem tudi s stranko SAB smo si vsebinsko, smo do zdaj ugotovili, precej blizu, in moram reči, da tudi v državnem zboru zelo dobro sodelujemo.«

Stranko SAB je posebej omenila, ker je skupaj z njo v studiu sedela njena predsednica Alenka Bratušek, Sluga pa je ob tem izrazila pričakovanje, da se leve in sredinske stranke »nekako povežejo.«

Čeprav naj bi bila SMC trdno v vladni koaliciji pod vodstvom Janeza Janše, njeni poslanci pa naj ne bi podprli konstruktivne nezaupnice, je nastop vodje poslanske skupine nakazal, da možnosti Karla Erjavca, ko bo vnovič vložil kandidaturo za mandatarja, vendarle niso tako majhne, zlasti če bi Slugi sledilo več poslancev SMC.


To je razjezilo portale Janševe SDS, ki so Slugo označili za »orodje za uničevanje SMC« ter da skupaj z Janijem Möderndorferjem, Robertom Pavšičem in Branetom Golubovićem (vsi LMŠ) »rovari proti predsedniku stranke Zdravku Počivalšku«. Obtožili so jo, da skupaj s Pavšičem zahaja v kletne prostore državnega zbora in v gradivu preiskovalne komisije išče obremenilne informacije zoper Počivalška.

Zanimivo je tudi, da je Sluga včeraj na seji odbora za notranjo politiko, ki je razpravljal o računskem sodišču, skupaj s poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB izglasovala predlog o prekinitvi seje, dokler odbor ne pridobi mnenja zakonodajno-pravne službe, kar bo verjetno še bolj razkurilo njene koalicijske partnerje iz SDS.

V največji vladni stranki so očitno zelo živčni zaradi Sluge, saj bi v primeru njenega odhoda koalicija uradno imela le še 40 glasov, »cenik« Zmaga Jelinčiča, dveh manjšincev in odpadnikov iz Desusa pa bi še bolj zrastel. Zato ne bo presenečenje, če bo tudi v primeru neizglasovane zaupnice Janševa vlada propadla, poslanci SMC pa se bodo nehote znašli na predčasnih volitvah.