Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija kupuje rottweilerje, nemške, belgijske in nizozemske ovčarje

Deli na:

Policija je na svoji spletni strani objavila poziv k oddaji ponudbe za nakup osmih psov za operativno delo policije. Pes mora po zunanjosti ustrezati pasemskemu tipu delovnih službenih psov pasme nemški ovčar, rottweiler, belgijski ovčar - malinois ali nizozemski ovčar in mora biti moškega spola, je razvidno iz poziva.

Pes ne sme biti mlajši od 10 mesecev in ne starejši od 30 mesecev. Izjemoma je pes lahko mlajši, če na preizkusu pokaže nadpovprečne delovne rezultate, kljub temu pa ne sme biti mlajši od osem mesecev, je navedeno v pozivu.

Prav tako mora biti pes cepljen proti steklini. Od dneva cepljenja proti steklini do dneva prvega praktičnega preizkusa mora preteči več kot en mesec, vendar ne več kot eno leto. Koliko namerava policija odšteti za kosmatince, v pozivu ni navedeno.

Policija bo pse testirala v skladu s pravili o nakupu in razpolaganju s službenimi živalmi policije. Preizkus psov bo opravljen v oddelku za šolanje službenih psov policije na Gmajnicah v Ljubljani.

Ponudnik psa mora ob prvem preizkusu predložiti na vpogled originalni potni list za hišne živali in originalni rodovnik, če ga pes ima, ter podati ustno izjavo o zdravstvenem stanju psa in izjavo, ali je pes v zadnjih desetih dneh ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka ali žival. V pozivu je namreč navedeno, da ne bodo kupili psa, ki je ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka, pa od ugriza oziroma poškodbe še ni minil zakonsko določen rok.



Pri prvem preizkusu vodi psa ponudnik ali pooblaščena oseba. Če je pes pri prvem praktičnem preizkusu uspešen, veterinar opravi veterinarski pregled po pravilih stroke. Stroške veterinarskega pregleda krije policija.

Če je pes uspešno opravil prvi preizkus in je veterinar ocenil, da je pes primeren, ga šola sprejme v do 28-dnevni preizkus. Psa prevzame in zanj skrbi eden izmed inštruktorjev šole.

Ponudniku psa se izda pisno potrdilo, s katerim šola potrjuje prevzem psa v nadaljnji preizkus in oskrbo. Po opravljenem do 28-dnevnem preizkusu, pa žival čakal še zaključni preizkus.

Policija bo kupila prvih osem psov, ki bodo izpolnjevali vse navedene strokovno-tehnične zahteve in pogoje in bodo opravili bodo na drugem praktičnem preizkusu ocenjeni kot primerni za nakup za policijske potrebe. A bo poziv objavljen najdlje do konca maja, je še navedeno na spletni strani policije.