Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega portala »fašista« Ernecla. Srbski original Balaševića označil za Panonsko »pizdo«.

Deli na:
Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega portala »fašista« Ernecla. Srbski original Balaševića označil za Panonsko »pizdo«.

Janez Janša v državnem zboru. - Foto: Matija Sušnik/DZ

Na spletni strani strankarskega tednika SDS Demokracija so navedli 30 portalov iz svojega »medijskega« imperija, na katerih objavljajo klonirano vsebino, ki se pojavi najprej na enem portalu, nato pa še na ostalih.

Med zamolčanimi portali je Informer, za katerega skrbi skrajno desničarski filozof in zanikovalec holokavsta Aleš Ernecl. Ta je sprva urejal portal Politikis, ki je bil takrat v lasti sedanjega poslanca SDS Dejana Kaloha, nato pa je ustanovil, kot ga je sam imenoval, »fašistični medij« NTA.

»Sem odgovorni urednik novega slovenskega fašističnega medija, ki se imenuje NTA – Nacionalna tiskovna agencija,« se je predstavil v pogovoru s svojim gostom, znanim supremacistom, konspiracistom in rasistom Stefanom Molyneuxom.

Zaradi te izjave so sodelovanje z Erneclom prekinili mnogi najavljeni kolumnisti, med njimi tudi Vinko Gorenak, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. A slednjega očitno Ernecl ne moti tako zelo, da ne bi delil povezave na Informer, kadar Ernecl objavlja klonirane vsebine drugih portalov iz »medijskega« imperija SDS.

Ernecl ima na Informerju tudi oddajo v nedeljo 1 na 1, ki je očitno plagiat bolj znane oddaje Uroša Slaka na POP TV. Sicer pa je tudi Informer je kopija istoimenskega srbskega tabloida in portala, ki velja za trobilo avtokratskega predsednika Aleksandra Vučića. Z njim obračunava z nasprotniki režima, npr. za nedavno pokojnega pevca Đorđa Balaševića so v naslovu napisali »Panonska pizda«.

Več o medijskem imperiju SDS v tiskani številki revije Reporter in Trafiki24.