požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev tast je pomagal izključiti uporniško članico SDS

Deli na:
Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev tast je pomagal izključiti uporniško članico SDS

Izključena nekdanja predsednica velenjskega odbora SDS Suzana Kavaš in novi vodja svetniške skupine SDS Andrej Vrbec. - Foto: Facebook

V Reporterju smo objavili serijo člankov o dogajanju v mestnem odboru SDS Velenje, kjer ima stalno prebivališče predsednik vlade Janez Janša. Zdaj je zadeva dobila še končni epilog, saj so iz stranke izključili nekdanjo predsednico mestnega odbora Suzano Kavaš, v tem postopku pa je sodeloval tudi premierjev tast Franc Bačovnik kot član nadzornega odbora.

Kot smo pisali pred dvema letoma, je Kavaševa januarja 2019 iz stranke izključila sedem članov: sedanjo predsednico Alenko Gortan, Janeza Podbornika, soseda Bačovnikovih in predsednika KS Šentilj, Tihomirja Mohorja, prav tako doma s Šentilja, častnega predsednika Antona De Costo, dr. Simono Tušar ter zakonca Zdenka in Vando Zajc.

Vsi izključeni so se pritožili na centralo stranke v Ljubljano, njihove pritožbe pa je podprlo še 40 članov, med njimi tudi predsednikova žena Urška Bačovnik Janša in njena starša Franc in Marija Bačovnik. Vodstvo SDS je sprejelo njihove pritožbe in razveljavilo sklep o izključitvah, Kavaševa pa je ostala predsednica mestnega odbora.

A ne za dolgo, 14. marca lani so se v stranki odločili narediti red in so tako razrešili celotni velenjski odbor. 9. julija so v soglasju z NIJZ in njihovimi priporočili sklicali volilno konferenco in za novo predsednico izvolili profesorico Alenko Gortan, zelo dejavno članico v ženski zvezi in na strankarski televiziji Nova24TV.


V novem vodstvu ni bilo več Kavaševe, ki je bila še naprej vodja svetniške skupine SDS v mestnem svetu MO Velenje. Toda po zamenjavi v mestnem odboru ni nikoli sklicala seje svetniške skupine, prav tako je opustila sodelovanje z mestnim odborom, zato so jo člani svetniške skupine zamenjali in za novega vodjo izbrali Andreja Vrbca, ki je prej veljal za njeno desno roko. Ta je nato mestnemu odboru pisal, da je Kavaševa neaktivna, da ne hodi na seje svetniške skupine in da glasuje v nasprotju z njo.

10. februarja letos se je sestal nadzorni odbor mestnega odbora SDS Velenje, ki ga vodi Darinka Vrabič, njegov član pa je tudi Franc Bačovnik. Menili so, da Kavaševa s svojim delovanjem škodi delu in ugledu stranke, zato ne izpolnjuje več pogojev, da bi bila še naprej članica stranke. Njihovemu mnenju je 17. februarja pritrdil še mestni odbor SDS Velenje pod vodstvom Gortanove in sprejel sklep, da se Kavaševo črta iz članstva stranke.

Med drugim so ugotovili, da je Kavaševa izstopila iz njihove svétniške skupine in da v mestnem svetu deluje kot samostojna svetnica, kar je kršitev 7. člena statuta SDS. Poleg tega o svojem izstopu ni obvestila niti svetniške skupine niti mestnega odbora.

Velenjska SDS ima tako zdaj le še štiri mestne svetnike. Poleg Kavaševe jo je pred časom zapustil še Andrej Kmetič, ki se je pridružil svétniški skupini stranke Naše Velenje, ki jo vodi podjetnik Jože Hribar, lastnik bara Pit Stop, ki deluje v sklopu bencinske črpalke Petrol na Celjski cesti v Velenju.