favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Propadanje Desusa se nadaljuje: Jasnič razburil članstvo s prodajo prostorov stranke v središču Ljubljane

Deli na:
Propadanje Desusa se nadaljuje: Jasnič razburil članstvo s prodajo prostorov stranke v središču Ljubljane

Ljubo Jasnič - Foto: Bobo

Prostori Desusa na Kersnikovi 6 v Ljubljani so po mnenju predsednika Ljuba Jasniča preveliki, želi si manjše prostore na obrobju Ljubljane z urejenim parkiriščem.

Predsednik Desusa Ljubo Jasnič je potrdil našo informacijo, da bo stranka prodala svoje prostore, ki jih ima v šestem nadstropju na Kersnikovi 6 v Ljubljani: »Moramo se racionalizirati, imamo celo nadstropje, ki ga ne potrebujemo. Želimo bolj dostopne prostore na obrobju Ljubljane z urejenim parkiriščem in možnostjo najema dvorane za seje sveta stranke.«

Za člane stranke je, kot nam je povedal Jasnič, največja težava, da se morajo iz različnih koncev Slovenije voziti v središče Ljubljane in nato tam iskati parkirišče. Prostori na Kersnikovi merijo 175 m², za potrebe stranke pa bi zadostovalo med 60 in 70 m², dve pisarni in kabinet, v bližini pa bi radi najeli tudi dvorano za 70 oseb, da se jim ne bo treba sestajati po gostilnah. Postopke za prodajo prostorov in nakup novih bodo začeli v tem tednu.



Informacijo o nameravani prodaji prostorov je Jasnič sporočil članom sveta tik pred koncem seje, ko se je vnela razprava o njegovem dokumentu, s katerim je svet Desusa odrekel podporo vladi in jo pozval k odstopu in razpisu predčasnih volitev. S tem pa se nista strinjala poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak, vodja poslanske skupine Franc Jurša pa je odsoten zaradi hude bolezni, zaradi katere je na bolniškem dopustu. Veliko negodovanja je bilo, ker nekateri tega dokumenta sploh niso prejeli pred sejo; nekateri so menda že bili pred vrati za odhod s seje. Poleg tega je bila razprava o tem dokumentu šele pri točki razno.

Poslanca tudi ne soglašata s tem, da ne bi podprla proračuna, glede interpelacij, ki jih je opozicija vložila zoper šolsko ministrico Simono Kustec in pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča ter napovedane zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, pa sta dejala, da bosta glasovala po svoji vesti. Opozorila pa sta, da poslanci glasujejo konstruktivno ter da so podprli zakon, ki omogoča financiranje STA, niso pa podprli predlaganega zakona, s katerim bi policija lahko oglobila vsakega posameznika, ki bi s svojimi izjavami žalil državne predstavnike.

Celoten demanti lahko preberete na TEJ POVEZAVI

Po objavi našega članka so se odzvali v Desusu z demantijem. Pravijo, da je bila na svetu stranke pod točko razno dana informacija o možnosti prodaje prostorov, svet stranke pa tega ni imel na dnevnem redu niti ni o tem razpravljal.