favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Alenka Bratušek zlorablja svojo funkcijo za samopromocijo, zaposlenim na ministrstvu gre pri tem na bruhanje

Deli na:
Alenka Bratušek zlorablja svojo funkcijo za samopromocijo, zaposlenim na ministrstvu gre pri tem na bruhanje

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. - Foto: Bobo

Ministrica za infrastrukturo bo cel delovni dan vseh zaposlenih na ministrstvu zapravila za opevanje nje in njenih ljudi na ministrstvu. Del zaposlenih pravi, da jih sili na bruhanje že ob misli, da bodo morali spet poslušati njeno onaniranje na Brdu pri Kranju.

Naši viri z ministrstva za infrastrukturo so nas seznanili z vabilom ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek na »delovno srečanje« v Kongresnem centru Brdo pri Kranju ta petek ob 10. uri. Zaposleni na ministrstvu pravijo, da se morajo srečanja udeležiti pod prisilo, Bratuškova pa je podoben dogodek organizirala že lani. Na njem je »ovekovečila svojo ljudskost in trikrat ponovila, da je ne zanima politična pripadnost, ampak strokovnost«. Izpostavila pa je pripadnost njej kot ministrici, kar se seveda ne da razumeti drugače kot pripadnost njeni stranki, saj ta nosi celo njeno ime.

Po enem letu njenega vladanja, polnega epopejskih službenih potovanj nje in državnih sekretarjev, nastavljanja medijem, talanja bombončkov in pohval zaposlenih, za katere vedo, da so navadni 'voluharji', cele vrste propadlih projektov… je »razumljivo, da zaposlene sili na bruhanje že ob misli, da bodo morali zopet poslušati njeno onaniranje«. Možnosti, da se tega ne udeležijo, nimajo, prisotnost je obvezna. Tako ni mogoče vzeti več za ta dan niti dopusta, od jutri pa ne zboleti. »Očitno je edini izhod za neudeležbo smrt.«

V nadaljevanju so zaposleni zapisali, da se bodo morali ta dan odreči nadomestilu za prehrano ter izpolniti potne naloge, »da ne bo kdo rekel, da 'žrejo' na račun davkoplačevalcev«. Na lanskoletni pogostitvi se je sicer »jedlo in pilo, da se je kar kadilo«. Za nameček, pravijo, bodo morali poslušati hvalospeve direktorčkov, ki si na račun svoje strokovnosti in ravnanj brez dvoma zaslužijo laskavi naziv »Papundek leta«. Ker jih je nastavila Bratuškova, ji bodo peli hvalospeve, društvo rjavih noskov (ni jasno, kaj mislijo s tem, op. p.) pa bo to navdušeno odobravalo. Manjkali bodo samo še napisi: »Za domovino z Alenko naprej«.

Ni jim jasno, zakaj ministrica svojega letnega srečanja ne organizira na ministrstvu za infrastrukturo. To ima svojo dvorano in ne bi bilo stroškov prevoza. Zdaj bodo morali najeti avtobuse za prevoz na Brdo. Poleg tega gre za izgubo delovnega časa. »Zaposleni smo preživeli različne ministre, ampak to, kar imamo zdaj (nadutost, sprenevedanje, zadirčnost…), presega vse meje«. Čudi jih, da tega mediji ne obravnavajo, saj se jasno odraža v nastopih Bratuškove.

Bratuškova bo celotno ministrstvo za infrastrukturo za ves delovni dan (!) zvlekla na Brdo, kjer bodo morali poslušati o njenih »uspehih«, potem pa bodo imeli, namesto, da bi delali, pogostitev in »družabno srečanje«.

Dodali so, da ljudje od ministrice mobingirajo zaposlene vsepovprek. Imajo celo nabiralnik za anonimne prijave svojih sodelavcev! Na podlagi teh prijav potem ministrica po njihovih besedah tudi ukrepa in deli zaposlene na »naše« in vse ostalo. Celo sama je izjavila, da je namenila ta nabiralnik predvsem zato, da zaposleni ne bi pisali medijem. Strah pred mediji se izkazuje tudi s tem, da morajo obiskovalci mobilne telefone puščati na recepciji v omarici.



»Sicer pa vodstvo na ministrstvu po več kot letu dni nima za pokazati ničesar«. Nobenega koraka naprej, nobene organizacije, samo pljuvanje po tem, kar so naredili predhodniki. Najbolj po tistem, kar je bilo dobro. Zaposleni so zaprti po pisarnah, nihče ne ve, kaj delajo, privilegirani pa so po službenih poteh po tujini ali doma.

Ministrico najbolj skrbi javna podoba nje in njene stranke, zaposleni pa naj bi bili (kot piše ona) v službi državljanov. Za njo to ne velja, ugotavljajo, saj nima rezultatov, pač pa se je obkrožila z nesposobneži in naduteži. Vljudno so nas povabili, naj si v petek na Brdu ogledamo »sejem ničevosti«.

Prebrali smo vabilo, v katerem ministrica in njena generalna sekretarka Tanja Šarabon »pričakujeta«, da se ga bodo udeležili vsi zaposleni. Šlo naj bi za predstavitev načrtov za naprej, poživitev medsebojnega spoznavanja in sodelovanja. Po zaključku delovnega srečanja jih gospe vabita na družabno srečanje in pogostitev. Vse skupaj bo trajalo od 10.00 do 14.30. Družabnega srečanja naj bi se udeležili tudi zaposleni v organih v sestavi ministrstva. Izjema so zgolj dežurni in upravičeno odsotni. Vse načrtovane odsotnosti (službena pot, bolniška odsotnost, že odobren dopust, dežurstvo, kjer je nujno potrebno) so morali sporočiti v tajništvo generalne sekretarke do danes dopoldan. Prevoz na Brdo in nazaj bo organiziran.

Bratuškova bo torej celotno ministrstvo za infrastrukturo za ves delovni dan (!) zvlekla na Brdo, kjer bodo morali poslušati o njenih »uspehih«, potem pa bodo imeli, namesto, da bi delali, pogostitev in »družabno srečanje«. Na tisoče delovnih ur bo šlo v nič, za njeno samopromocijo. So to visoki standardi v vladi, o katerih pridiga premier Marjan Šarec!?