stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Tožilec, ki »nič ne ve«: Zakaj bi moral Harij Furlan odstopiti

Deli na:
Tožilec, ki »nič ne ve«: Zakaj bi moral Harij Furlan odstopiti

Foto: Primož Lavre

Kariera Harija Furlana ne kaže presežkov, ampak resne napake, kljub temu ga še nihče ni poklical na odgovornost ali kritično preveril rezultatov njegovega dela.

Nedavno so na nacionalni televiziji v oddaji Tarča zelo podrobno razkrili mrežo, ki kaže na to, da del javnega zdravstva, v navezi z dobavitelji medicinske opreme in pripomočkov, deluje kot združba organiziranega kriminala. V kontekstu te mreže je bilo izpostavljeno tudi podjetje Primsell proizvodnja in trgovina, ki je ekskluzivni dobavitelj umetnih kolkov za Splošno bolnišnico Nova Gorica. Kot vemo danes, to podjetje upravlja Aleš Furlan, brat vodje specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana.

Morebitni konflikt interesov je Harij Furlan odpravil z zagotovilom, da na tožilstvu dela nepristransko in v skladu z zakonodajo, o bratovih poslih pa ni obveščen. V tem članku bomo pokazali, da sta obe njegovi tezi dvomljivi, in razkrili pošastno podjetniško zgodovino podjetja Primsell ter večine članov ožje družine Furlan.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, ali Harij Furlan res ni v konfliktu interesov; o poslovnih shemah družine Furlan; kako se je plenilo pred privatizacijo; o tranzicijskem darilu za Furlanovega očeta in brata; o vpletenosti SDV v posle družbe Primorje Export; še enkrat o učinkovitosti Harija Furlana.