Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Maja Sunčič: Milan Kučan nam je ugrabil državo

Deli na:
Maja Sunčič: Milan Kučan nam je ugrabil državo

Foto: Bobo

Kučan s pomočjo svojih dominantnih medijev mojstrsko manipulira s slovensko javnostjo in jo vsak dan pita z novimi lažmi in prevarami. Kljub vsem tem manipulacijam je v teh medijih vedno predstavljen kot častivreden, kot alfa in omega vsega. 

Letos to velja še zlasti za Kučanovo zavajajočo razlago famoznega poročila KPK o Jankoviću in Janši, kar mu je z vzpostavitvijo vlade Bratuškove omogočilo prevzem oblasti v državi, aktualno pa tudi njegovo samodržno odločanje o Jankovićevi usodi in o tem, kaj naj vodilni politiki delajo in česar ne. Dominantni mediji se seveda niso vprašali: kdo je ta Kučan, da take trosi? Le kako, saj so zgolj njegovo trobilo, medtem ko skrbijo za ohranjanje enoumja in preprečujejo normalno delovanje demokracije v Sloveniji. Čeprav bi takšne kot Kučan morali nadzorovati in ga že zdavnaj poslati na smetišče zgodovine.

Namesto tega dominantni mediji vsakogar, kdor podvomi o Kučanovih manipulacijah, takoj označijo za nedemokrata, nestrpneža, norca, janšista in podobno. Ko je Danilo Slivnik leta 1996 objavil knjigo Kučanov klan, se mu je Kučan skupaj s svojimi dominantnomedijskimi psi posmehoval in ga označeval za paranoika. Potem je kot v neslani šali ravno na 1. april 2004 ustanovil Forum 21 in potrdil glavno tezo v omenjeni knjigi. Dominantni mediji so Kučana kakopak takoj vzeli v bran in ga hvalili: kdor ima moč in vpliv kot Kučan, je prav, da to tudi pokaže. Da bi se izognil redki kritiki svoje forumaške mreže, ki obvladuje Slovenijo, si je Kučan hitro izmislil nov spin, da je forum civilna družba. Nadaljeval je norčevanje iz vseh in zavračal domneve o forumaškem mreženju s prezirljivim stavkom: »Ko se pogledam v ogledalo, vidim pajkovo glavo s tipalkami.« Čeprav so ravno zaradi te »pajkove glave« z imenom Kučanov nacionalni interes slovenske banke danes vreča brez dna za davkoplačevalski denar.

Kučana seveda vse to ni omajalo in še vedno igra velikega odrešenika Slovenije. Tudi ko se redno pretvarja, da je »civilist«, navadni upokojenec in zaskrbljen državljan, čeprav njegova dejanja nenehno pričajo, da »rola« Slovenijo iz ozadja. Potem je užaljen, ko mu kdo pravi »stric iz ozadja«: saj je stric iz ospredja! Podprl je Ropovo LDS na volitvah 2004, leta 2008 je pozival k volilni podpori Potrču in SD (čeprav je bil Pahor predsednik), češ da bodo v primeru zmage SD zrasle delnice na borzi (namesto tega je izbruhnila gospodarska kriza!). Najbolj jasno se je razkril s svojim pohodom »delegatov« na ljubljanski Magistrat jeseni 2011, s katerim je dal ukaz za ustanovitev PS in Jankovićev vstop v državno politiko.

Janković je Kučanov največji politični projekt: Kučan je ustvaril njega in njegovo stranko, zato ju lahko tudi uniči. To je jasno pokazal prejšnji teden, ko je še bolj razširil svojo lažno razlago poročila KPK, ki jo je lansiral že januarja na kongresu PS, na katerem se je Janković zamrznil. Takrat je Kučan dal lažno primerjavo s Kresalovo, pri čemer je zamolčal, da je Kresalova zaradi poročila KPK leta 2011 odstopila z javne funkcije ministrice, ne kot predsednica LDS. Poročilo KPK je namreč povezano z opravljanjem javne funkcije, torej v Jankovićevem primeru z županstvom v Ljubljani, ne z njegovim vodenjem PS. Javno funkcijo s funkcijo predsednika stranke izenačujejo samo bedaki. Na tej veliki laži in prevari, ki so jo požrli Lukšič, Virant in Erjavec, je Kučan vzpostavil vlado Bratuškove.

Ko je Janković pokazal jasne težnje, da spet prevzame vodstvo PS, je Kučan minuli teden ponovil, da Janković zaradi poročila KPK ne more biti predsednik PS. Pri tem je spet prikril bistvo, da Janković ne more opravljati javne funkcije župana Ljubljane, v kateri Janković po lastnih besedah nadvse uživa. Seveda, ker mu to omogoča ravno Kučanova lažna razlaga poročila KPK. Konstrukt kot vedno podpirajo dominantni mediji, ki so zaradi poročila KPK zahtevali odstop Kanglerja in Janše z javne funkcije, pri Kučanovi obrambi Jankovića na županskem mestu pa kakopak ploskajo. Enaka pravila za vse so temelj demokracije in pravne države, Kučan pa jih s svojimi dominantnimi mediji nenehno tepta. Skupaj z vstajniki seveda, ki so se prav tako v velikem loku izognili ljubljanskemu Magistratu.

Za Kučanovo samovoljo so krivi dominantni mediji, ki so totalitarni. In še rumeni povrhu! Ker že dvajset let ne opravljajo svojo naloge nadzora, lahko Kučan dela, kar se mu zazdi. Zaradi zveze z dominantnimi mediji, ki so od padca komunizma njegovi psi lakaji namesto psi čuvaji, za Kučana ne veljajo nobena pravila, medtem ko o svojih nasprotnikih dolgovezno moralizira, določa, kaj je prav in kaj ne, ter igra glavnega razsodnika za etična vprašanja. Čeprav je v resnici največja amoralna avtoriteta sodobne Slovenije.

Na primeru Jankovića in PS je Kučan pokazal, da boleha tudi za kompleksom boga, sicer ne bi deloval po pravilu »kar je Kučan dal, Kučan tudi vzame«. Razpreda o strankokraciji, da država ni last strank, s čimer jasno sporoča, da je Slovenija lahko zgolj njegova last, tako kot v propadlem totalitarnem režimu. Po Kučanu stranke ne bodo odločale o svojih predsednikih, marveč bo o tem odločal kar on sam. Še manj bomo odločali volivci, kdo nam bo vladal, ampak bo znova Kučan tisti, ki bo določil »primernega« vodjo. S tem zanika temeljni postulat demokracije »en človek, en glas«, saj si je s svojim nenehnih rovarjenjem prisvojil vse volilne glasove. Kučan nam je že zdavnaj ugrabil državo. Dokler se ga ne rešimo, ne bo veljalo »Na Slovenskem smo mi gospodar«!