tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Federico Potočnik: Ne gre več za Kučana in Janšo

Deli na:
Federico Potočnik: Ne gre več za Kučana in Janšo

Foto: Primož Lavre

Predsednik podmladka Nove Slovenije je v javnosti znan po ostri kritiki sprejemanja migrantov z Bližnjega vzhoda v Evropo.

Na zadnjem zboru Mladinskega sveta Slovenije (MSS) je prišlo do hudih sporov med Mlado Slovenijo in Slovensko demokratsko mladino SDS, ki je za predsednika krovne organizacije podprla Tina Kampla iz Mladega foruma SD, ne pa vaše kandidatke Katje Berk Bevc. Zakaj ta ni bila sprejemljiva tudi za druge organizacije, ki so nazorsko bliže vam kot levici?

Saj je bila sprejemljiva – bili smo dogovorjeni o podpori. Ves mandat smo si bili enotni, da je treba predsednika zamenjati. Dejstvo je, da je naša generacija zelo izobražena in sposobna, zato menim, da perspektiva mladih ne sme biti življenje od socialnih transferjev in socialne pomoči. Trenutno MSS vodi levica z levo politiko. Posledice te politike so diametralno nasprotne temu, kar mi vrednostno zagovarjamo. Mi želimo samoiniciativne, močne mlade, ki bodo imeli dobre razmere za delo, da vsak zasluži sam dovolj zase in se lažje odloči za ustvarjanje družine. Imeli smo čudovito priložnost, da bi mladinski svet končno zapeljali v smer, ki bi bila za naše mlade boljša, da jim vendarle pomagamo z ukrepi, ki niso socialistični. Presenečen sem, ker smo vsi trije podmladki menili, da je to treba spremeniti. To je bilo ves čas v ospredju – do trenutka volitev.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Potočnik spregovori o ljudeh, ki so pripravljeni prodati svoja načela zaradi ene službice ali dveh; razkrije, kaj se je odločila storiti Ljudmila Novak; pove, zakaj mu je popolnoma vseeno za Kučana; pojasni, zakaj je bil Aleš Hojs izključen iz stranke; program Aleša Primca označi za mešanico socializma in nacionalizma z verskim pridihom; spregovori o svojem poznanstvu z Urško Bačovnik Janša.