Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Cerarjev frizer Mitja Sojer je postal glavni prikriti lobist

Deli na:
Cerarjev frizer Mitja Sojer je postal glavni prikriti lobist

Foto: Primož Lavre

Cerarjev prijatelj Mitja Sojer je postal po volilni zmagi SMC leta 2014 po besedah naši virov eden od najvplivnejših kadrovikov v stranki in vladi.

Če lahko poštni tehnik Uroš Smiljić komandira zdravnike po UKC Ljubljana, zakaj ne bi mogel Mitja Sojer - Mič, frizerski mojster in lastnik frizerske verige, soodločati o tem, kdo bo vodil državne institucije, ki obračajo milijarde, kot so NLB, DUTB, SDH,TDK … Pišemo, kdo je Sojer in kdo je ugrabil stranko SMC.

Kdo je Mitja Sojer? Frizerski mojster, ki mu je uspelo v dveh desetletjih ustvariti verigo frizerskih in kozmetičnih salonov Mič Styling in Simple (skupaj ducat) po Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Najbolj znan je po tem in kot frizer za ljubljansko elito, vendar je Sojer z vzdevkom Mič po naših virih še veliko več od tega. Bil naj bi eden od ključnih ljudi, ki določa kadrovsko politiko vlade Mira Cerarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o ugrabljeni stranki SMC, kdo je med njenimi privilegiranci in kaj jih druži; s čim si je Sojer pridobil vpliv na premierja; o bizarni verigi od frizerja do premierjevih zaupnikov; kakšno vlogo ima Gregor Golobič; kaj Sojerja povezuje z Milanom Kučanom; o frizerskih in slaščičarskih poslih Miča Sojerja.