testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Žrtev okrutnega posilstva v Indiji se bori za življenje

Deli na:
Žrtev okrutnega posilstva v Indiji se bori za življenje

Foto: Reuters

Indijka, ki so jo sredi meseca okrutno posilili in pretepli na avtobusu v New Delhiju, se bori za življenje. Kot so danes sporočili iz bolnišnice v Singapurju, kjer se zdravi, je stanje 23-letnice "skrajno kritično". Žensko so v Singapur v četrtek prepeljali iz New Delhija zaradi presaditve organov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vodja singapurske bolnišnice Mount Elizabeth Kelvin Loh, je pojasnil, da je žrtev posilstva v smrtni nevarnosti. Po njegovih besedah so dosedanje preiskave pokazale, da je imela srčni zastoj, ima pa tudi okužbo pljuč in nekaterih drugih notranjih organov ter možganske poškodbe.

23-letno študentko fizioterapije je na avtobusu v New Delhiju 16. decembra med vožnjo posililo šest pijanih moških. Njo in njenega 28-letnega prijatelja so tudi pretepli s kovinsko palico, nato pa so ju vrgli iz vozečega avtobusa. Šesterico so oblasti prijele.

Incident je bil kaplja čez rob, potem ko v Indiji že dlje časa narašča nasilje nad ženskami. Po državi, še posebej v prestolnici New Delhi, so izbruhnile večdnevne množične demonstracije, na katerih so protestniki zahtevali večjo zaščito žensk in strožje kazni za posiljevalce, tudi smrtno kazen.



Indijske oblasti so zaradi nemirov pospešile razpravo o strožji zakonodaji proti posiljevalcem in spolnemu nasilju. Za posilstvo je zdaj v Indiji najvišja zagrožena kazen dosmrtna ječa.

Iz Indije že poročajo o strožjih ukrepih v zvezi s posilstvi. Tako so v indijski zvezni državi Pandžab danes odpustili dva policista, ki nista upoštevala prijave o posilstvu, žrtev posilstva pa je kasneje naredila samomor. Tretjega policista, ki ni upošteval prijave, so začasno suspendirali, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Kot poročajo indijski mediji, je 18-letnico več moških posililo 13. novembra, posilstvo pa je policiji prijavila 27. novembra. Policisti so žrtvi postavljali neprijetna vprašanja in jo spravljali v zadrego, proti storilcem pa niso ukrepali. Ženska je v četrtek, mesec dni po prijavi posilstva, naredila samomor, in sicer je spila strup.