Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zgražanje: časnik objavil fotografije moškega tik preden ga povozi vlak

Deli na:
Zgražanje: časnik objavil fotografije moškega tik preden ga povozi vlak

Foto: Reuters

Časnik New York Post, ki je znan po svojih "eksplozivnih" naslovnicah, je - sodeč po odzivih na svetovnem spletu - včeraj prestopil mejo dobrega okusa, ko je objavil fotografije moškega, tik preden ga je do smrti povozil vlak podzemne železnice.

Ljudi na spletnih forumih zanima predvsem, zakaj je fotograf raje pritiskal na sprožilec, namesto da bi skušal pomagati moškemu. New York Post je sicer sporočil, da je fotograf Umar Abbi, ki za časnik dela honorarno, skušal pomagati, a fizično ni bil dovolj močan. Zato je menda ognjevito pritiskal na bliskavico aparata in tako skušal posvariti strojevodjo.

Drugo najbolj pogosto vprašanje je, kaj je narobe z Newyorčani na sploh. Moški, ki je umrl pod vlakom, se je namreč pred tem v ponedeljek na postaji podzemne železnice na Manhattnu prerival z nekim drugim moškim in ta ga je nato potisnil na tire. Storilec je zatem hitro pobegnil in policija ga še išče - kljub pravi poplavi varnostnih kamer v New Yorku.

Drugi čakajoči na vlak so dogodek le opazovali in med njimi ni bilo nobenega, ki bi skušal pomagati, čeprav se je moški pobral na noge in se skušal izvleči iz meter in pol globoke luknje nazaj na peron.

Tretje vprašanje zadeva urednike in lastnike časopisa, ki so fotografijo moškega na tračnicah objavili na naslovnici s pripisom "Ta človek bo sedaj umrl".

Po spletu se vrstijo pozivi za bojkot New York Posta, vendar pa skoraj ni dvoma, da bo prodaja še uspešnejša kot običajno. Ob tem se zastavlja četrto vprašanje, in sicer kaj je narobe z ljudmi, ki takšen časopis kupujejo.